back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΓΓΠΠ: Πιθανές πλημμύρες σε 9 περιοχές της Αττικής

Διαβάστε επίσης

Εννέα περιοχές της Αττικής είναι στο «κίτρινο», στον μεγαλύτερο δηλαδή κίνδυνο να πλημμυρίσουν σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη που περιλαμβάνεται στο νέο «Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων», με την ονομασία «Δάρδανος», που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Πρόκειται για τις παράκτιες περιοχές Σαρωνίδας-Αναβύσσου-Παλαιάς Φώκαιας, τη χαμηλή ζώνη Λουτρακίου, την περιοχή των Μεσογείων, τη χαμηλή ζώνη Μεγάρων-Νέας Περάμου, τη χαμηλή ζώνη Ασπροπύργου-Ελευσίνας, τη χαμηλή ζώνη της τεχνητής λίμνης Μαραθώνα, την παράκτια πεδινή περιοχή Μαραθώνα-Νέας Μάκρης, τη λεκάνη του Κηφισού και τις παράκτιες περιοχές Βάρης-Αγίας Μαρίνας Κορωπίου.

Ο Δρ. Ευθύμης Λέκκας Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας μιλώντας στην εκπομπή «Περί επικαιρότητας και άλλων…» και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου τόνισε ότι: «Η εκτίμηση των κινδύνων δεν αρκεί αν δεν αξιοποιηθεί με ακρίβεια το σχέδιο «Δάρδανος» και από τρεις παράγοντες δηλαδή τους επιχειρησιακούς φορείς, την επιστημονική κοινότητα και τον πολίτη που πολλές φορές έχουμε διαπιστώσει ότι αρνείται να ενημερωθεί. Όλα θα κριθούν στην πράξη».

Δείτε το σχέδιο δράσης για τις πλημμύρες εδώ

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα