back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έρχεται το πρώτο προπτυχιακό πρόγραμμα στα αγγλικά με δίδακτρα

Διαβάστε επίσης

Το πρώτο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην αγγλική γλώσσα, που θα απευθύνεται αποκλειστικά σε αλλοδαπούς φοιτητές, ξεκινάει σύντομα στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Θα δέχεται υπηκόους κρατών εκτός ΕΕ, οι οποίοι θα καταβάλουν δίδακτρα, περίπου 6.000 ευρώ τον χρόνο.

Το πρώτο αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα εστιάζει σε τρεις επιστήμες: στην Αρχαιολογία, την Ιστορία και τη Φιλολογία της Αρχαίας Ελλάδας. Οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν όχι μόνο μαθήματα σε αίθουσες διδασκαλίας, αλλά και πρακτικά σεμινάρια στους ίδιους στους αρχαιολογικούς χώρους, συμμετέχοντας σε ανασκαφές.

Οι σπουδές θα είναι τετραετούς διάρκειας και τα δίδακτρα θα ανέρχονται σε 6.000 ευρώ ετησίως, ενώ το πτυχίο θα είναι εναρμονισμένο με τα αντίστοιχα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Οι πρώτοι 100 φοιτητές του αγγλόφωνου προπτυχιακού προγράμματος, οι οποίοι θα προέρχονται από χώρες εκτός ΕΕ, θα δώσουν το «παρών» στα αμφιθέατρα της φιλοσοφικής σχολής τον Σεπτέμβριο του 2020, ενώ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος ανακοίνωσε ότι «ήδη είμαστε σε επικοινωνία με τη θεολογική σχολή για ένα αντίστοιχο πρόγραμμα και βεβαίως και άλλα τμήματα και σχολές του πανεπιστημίου μας».

Σχολιάζοντας αυτήν την εξέλιξη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σημείωσε ότι «είναι άλλη μια απόδειξη ότι τα πανεπιστήμιά μας μπορούνε να ανοιχτούν πιο πολύ στον κόσμο, να γίνουν πιο πολύ εξωστρεφή και μπορούν να προσελκύσουν φοιτητές από όλον τον κόσμο, αντί να διώχνουμε εμείς τους φοιτητές μας». Πάντως το παράδειγμα του πανεπιστημίου Αθηνών αναμένεται να ακολουθήσουν σύντομα και άλλα ελληνικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τόσο κεντρικά όσο και περιφερειακά.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα