back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αμυντική συνεργασία Ελλάδας Αιγύπτου και Κύπρου

Διαβάστε επίσης

Στην 3η Τριμερή Συνάντηση αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Νοεμβρίου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα συμμετέχουν, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Σάββας Αγγελίδης και ο υπουργός Άμυνας της Αιγύπτου Μοχάμεντ Αχμέντ Ζακί (Mohamed Ahmed Zaki).

Στις 15:00 θα ξεκινήσουν οι τριμερείς συνομιλίες μεταξύ των υπουργών Άμυνας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου στην Αίθουσα του ΓΕΕΘΑ «Ιωάννης Καποδίστριας» και στις 16:45 θα γίνουν δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.

Οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, την τελική φάση της Κοινής Αεροναυτικής Άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ-9» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου, στην περιοχή της Κρήτης.

Η συνάντηση των τριών υπουργών Άμυνας στην Αθήνα, πέρα από την «σύσφιξη» των αμυντικών σχέσεων Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου, θα αποτελέσει και ένα κάλεσμα προς το Ισραήλ, για αναβαθμισμένη 4μερή αμυντική συνεργασία , ώστε να διαμορφωθεί ένας αμυντικός άξονας, υπό το πρίσμα των εξελίξεων σε Ανατολική Μεσόγειο, Λιβύη, Λίβανο και Κύπρο. Της 3μερούς των Αθηνών έχει προηγηθεί (30 Οκτωβρίου 2019) η επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου στο Ισραήλ, όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του, Υποστράτηγο Aviv Kochavi.

Χρήστος Καπούτσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα