back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Ξεμπλοκάρουν» επενδύσεις 850 εκατ. ευρώ σε Αργολίδα και Κρήτη

Διαβάστε επίσης

Δύο εμβληματικές επενδύσεις , συνολικού ύψους 850 εκατ. ευρώ, που βρίσκονται στο στάδιο της αδειοδότησης περισσότερα από δέκα χρόνια «ξεμπλοκάρουν» δίνοντας ανάσα τις τοπικές κοινωνίες σε Αργολίδα και Κρήτη.

Πρόκειται για το Kilada Hills, στην περιοχή της Κοιλάδας στην Ερμιονίδα Αργολίδος και το Elounda Hills στην Ελούντα της Κρήτης. Σήμερα, ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης θα υπογράψει, σε ειδική τελετή, την πρώτη οικοδομική άδεια για την έναρξη εργασιών στο γήπεδο γκολφ 18 οπών, που περιλαμβάνεται στο συγκρότημα Kilada Hills, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες άδειες.

Το Kilada Hills είναι μια επένδυση ύψους 420 εκατ. ευρώ από την εταιρεία Dolphin Capital Investors Ltd. των κ.κ. Μίλτου Καμπουρίδη και Πιέρ Χαραλαμπίδη. Αφορά στην ανάπτυξη έκτασης 2.100 στρεμμάτων που βρίσκεται κοντά στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας. Εκτός από το γήπεδο γκολφ, το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει την καασκευή 320 επαύλεων, 100 βιλών και 28 κατοικιών, συνολικής επιφάνειας 178.428 τ.μ., όπως επίσης και μια υπερπολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας 30.000 τ.μ.

Ήδη μάλιστα, έχει ξεκινήσει η προώθηση των κατοικιών σε ενδιαφερόμενους αγοραστές,, μέσω μεσιτικών γραφείων, όπως το ελληνικό γραφείο της Sotheby’s Real Estate. Για παράδειγμα, μια βίλα 800 τ.μ. με δύο υπνοδωμάτια και τέσσερα μπάνια κοστίζει 2,5 εκατ. ευρώ, ή 3.125 ευρώ/τ.μ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από έναν και πλέον χρόνο, η Grivalia του ομίλου Eurobank (τότε ως αυτόνομη επενδυτική εταιρεία ακινήτων), είχε υπογράψει συμφωνία με την Dolphin για την απόκτηση 20 οικοπέδων εντός του Kilada Hills, αντί ποσού 10 εκατ. ευρώ. Στα εν λόγω ακίνητα, προβλέπεται να κατασκευαστούν πολυτελείς βίλες, όπως επίσης και υποδομές για την εξυπηρέτηση των πελατών και κατόχων βιλών, στο έτερο πολυτελές θέρετρο, που έχει κατασκευάσει στην ευρύτερη περιοχή η Dolphin, το Amanzoe.

Υπενθυμίζεται ότι το Amanzoe αποκτήθηκε πέρσι από την Grivalia Hospitality, τον τουριστικό βραχίονα της εταιρείας. Το ποσό των 10 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί τμηματικά, με το 50% μόλις ξεκινήσει η κατασκευή του γκολφ και τα υπόλοιπα σταδιακά, ανάλογα με τις επιμέρους φάσεις ανάπτυξης του θερέτρου. Η λύση αυτή προκρίθηκε προκειμένου να επιταχυνθούν τα έργα, καθώς στη συνέχεια θα ληφθεί και τραπεζικός δανεισμός.

Το Ellounda Hills

Παράλληλα, εντός της εβδομάδας υπήρξαν θετικές εξελίξεις και για μια ακόμα σημαντικά τουριστική επένδυση, το Elounda Hills, το οποίο προωθείται από το σχήμα της Mirum Hellas, εταιρείας συμφερόντων του Ρώσου μεγαλοεπενδυτή ακινήτων, κ. Βιτάλι Μπορίσοφ. Η Mirum Hellas σχεδιάζει, στην Ελούντα της Κρήτης, την ανάπτυξη μιας παραθαλάσσιας έκτασης επιφάνειας 1.000 στρεμμάτων, την οποία περιβάλλουν έξι μικρότερες της τάξεως των 200 στρεμμάτων συνολικά, ήτοι συνολικά 1.200 στρέμματα.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα