back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Νέος διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Τάε Κβο Ντο Φαλήρου

Διαβάστε επίσης

Με στόχο τη δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου στο Φάληρο, η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, προχωρά σε διαγωνισμό για την αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων Τάε Κβο Ντο.

Τα σχέδια για την αξιοποίηση του Ταέ Κβο Ντο ξεκίνησαν από την προηγούμενη δεκαετία, μετά τους Ολυμπιακούς του 2014. Το 2011 μάλιστα είχε πραγματοποιηθεί και σχετικός διαγωνισμός όπου είχε υποβληθεί προσφορά από ευρύ επενδυτικό σχήμα στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Alpha Bank και η Aegean, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το θέμα είχε επανέλθει στην επικαιρότητα και πάλι το 2016 όταν ο τότε υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης είχε ανακοινώσει την μετατροπή του Ταε Κβον Ντο σε συνεδριακό κέντρο, ως ένα από τα έργα που προορίζονταν για το πακέτο Γιούνκερ.

Με τη λειτουργία του Σταύρος Νιάρχος και τα έργα ανάπλασης στο Φάληρο, αλλά και το μπαράζ επενδύσεων που προγραμματίζεται στο παραλιακό μέτωπο στην ΕΤΑΔ θεωρούν πως έφτασε το «πλήρωμα του χρόνου» για να προχωρήσει το εν λόγω project και ευελπιστούν πως ο διαγωνισμός που προορίζεται για το 2020 θα προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον εγχώριων, αλλά και ξένων επενδυτών.

Η δημιουργία ενός μεγάλου Συνεδριακού Κέντρου στην Αθήνα που να μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλα συνέδρια άνω των 5.000 συνέδρων, αποτελεί χρόνιο αίτημα του τουριστικού κλάδου. Εκτιμάται ότι έτσι θα ενισχυθεί ο Συνεδριακός Τουρισμός, ο οποίος εμφανίζει μεγάλη άνοδο διεθνώς και αποτελεί μια πηγή τουριστικού εισοδήματος την οποία δεν αξιοποιεί όσο θα μπορούσε η χώρα μας.

Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με παλαιότερα στοιχεία του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO, ένας σύνεδρος ξοδεύει τετραπλάσια σε σύγκριση με έναν απλό τουρίστα. Ειδικότερα, υπολογίζεται ότι σε κάθε σύνεδρο με τριήμερη παραμονή αντιστοιχούν 1.900 ευρώ.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα