back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Μετωπική» Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή

Διαβάστε επίσης

Ανέβασαν ιδιαίτερα το θερμόμετρο στη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το άσυλο, οι δευτερολογίες και κυρίως οι τριτολογίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, που περιστράφηκαν όχι μόνο στο μεταναστευτικό αλλά και στην οικονομία και τα ελληνοτουρκικά, ή ακόμη και στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τα αίματα «άναψαν» ιδιαίτερα μετά από μια αναφορά του Αλέξη Τσίπρα, που επικαλέστηκε δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι οι περιπολίες στη θάλασσα μπορεί να προκαλέσουν τραγικά συμβάντα και σε άλλες αναφορές του κ Πέτσα -που υποστήριζε σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ- ότι η κυβέρνηση συμψηφίζει το μεταναστευτικό με τα ελληνουτουρκικά.

Σε έντονο ύφος ο πρωθυπουργός προκάλεσε τον κ Τσίπρα να καταθέσει στα πρακτικά τις δηλώσεις γιατί αν δεν το κάνει θα αποδειχθεί ό,τι είναι ψεύτης για ακόμη μια φορά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανταπαντώνας κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποπέμψει τον υπουργό του, ενώ λίγο αργότερα ο κ Τζανακόπουλος κατέθεσε στη Βουλή κάποια πρακτικά, χωρίς αναφορά στο τι περιέχουν.

Στην πρωτολογία του, ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στην πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης φέρνοντας ως ενδεικτικό παράδειγμα ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν μόλις 1806 επιστροφές στην Τουρκία, όταν εκκρεμούν σήμερα περίπου 70000 αιτήσεις ασύλου

Υποστήριξε ότι το σύστημα χορήγησης ασύλου βρισκόταν σε καθεστώς παρατεταμένης παράλυσης, αλλά ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν είναι εδώ για να κρυφτεί πίσω από τις αδυναμίες άλλων και πρόσθεσε: «Το μεταναστευτικό είναι απέναντί μας και οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε τόσο σε εθνικό, όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας άσκησε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση ότι ήταν ανέτοιμη να αντιμετωπίσει το προσφυγικό, παρά την προεκλογική της ρητορεία και ότι στο μόνο ζήτημα που «δεν τα άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ όλα έτοιμα η κυβέρνηση τα έκανε θάλασσα».
Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι η επιλογή της να μετατρέψει το προσφυγικό σε μεταναστευτικό θα φέρει ολέθρια αποτελέσματα, καθώς θα αυξήσει τα ξενοφοβικά ένστικτα και θα ωθήσει κάποιες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μην πάρουν μετανάστες στη χώρα τους, ενώ έκανε λόγο για ακραία ρητορική στελεχών της ΝΔ που συγκρίνουν την έλευση των προσφύγων με την εισβολή των Περσών.

Στέλλα Παπαμιχαήλ, Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα