back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αλ. Τσίπρας: Η επιλογή της κυβέρνησης να μετατρέψει το προσφυγικό σε μεταναστευτικό θα φέρει ολέθρια αποτελέσματα

Διαβάστε επίσης

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση ότι ήταν ανέτοιμη να αντιμετωπίσει το προσφυγικό, παρά την προεκλογική της ρητορεία και ότι στο μόνο ζήτημα που «δεν τα αφησε ο ΣΥΡΙΖΑ όλα έτοιμα η κυβέρνηση τα έκανε θάλασσα» εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσιπρας.

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι η επιλογή της να μετατρέψει το προσφυγικό σε μεταναστευτικό θα φέρει ολέθρια αποτελέσματα, καθώς θα αυξήσει τα ξενοφοβικά ένστικτα και θα ωθήσει κάποιες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μην πάρουν μετανάστες στη χώρα τους, ενώ έκανε λόγο για ακραία ρητορική στελεχών της ΝΔ που συγκρίνουν την έλευση των προσφύγων με την εισβολή των Περσών.

Υπεραμύνθηκε των επιλογών του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν κυβέρνση στη μεταναστευτική πολιτική, λέγοτνας ότι το 2015 δεν είχαμε 300 μετανάστες την ημέρα αλλα 5000 και μάλιστα σε μια συγκυρία που η χώρα ήταν βουτηγμένη στη χρεοκοπία.

Αμφισβήτησε την προαναγγελία της κυβέρνησης ότι θα μπορεσει να κάνει πάνω από 50.000 επιστροφές στην Τουρκία, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι σημερα νομοθετεί για να ικανοποιήσει την εκλογική της πελατεία και όχι για να πετύχει κάτι εφικτό.

Εκανε δε λόγο για  μια ολισθηρή λογική συμψηφίσμου της της προσφυγικής κρισης με τα μείζονα θέματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα