back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ολγα Γεροβασίλη: «Εμείς κινούμαστε θεσμικά»

Διαβάστε επίσης

Σαφείς αποστάσεις από την σκληρή γραμμή και την αδιάλλακτη στάση Πολάκη στο θέμα της αντικατάστασης του ιδίου και του κ Τζανακόπουλου στην Προανακριτική Επιτροπή για τη «Novartis» παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με δήλωση της στους δημοσιογράφους, η Όλγα Γεροβασίλη, σε ερώτηση αν είναι επίσημη θέση να παραμείνουν στην επιτροπή οι κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος, απάντησε ότι είναι προσωπική του άποψη και ότι εμείς κινούμαστε θεσμικά.

«Εμείς λέμε ότι δεν θέλουμε να γίνει λίμπα η διαδικασία και ζητάμε από τον Πρόεδρο της Βουλής να την προστατεύσει», επεσήμανε η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιμένει την απάντηση του για τα επόμενα βήματα.

Σε επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, η κ Γεροβασίλη άφησε να εννοηθεί ότι το κόμμα της θα συμφωνούσε σε μια ενδιάμεση λύση, απαντώντας καταφατικά στο αν αυτή θα μπορούσε να είναι μια νέα γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, ως προς την σύνθεση της επιτροπής.

Την ίδια ώρα, επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα ώστε να μεριμνήσει για την άμεση αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής τάξης και την εφαρμογή της απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής, έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Όπως αναφέρει, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η απόφαση της πλειοψηφίας να εξαιρεθούν συγκεκριμένοι βουλευτές του από την συμμετοχή τους στην προανακριτική επιτροπή συνιστά βάναυση στέρηση των κοινοβουλευτικών τους δικαιωμάτων, με κίνδυνο να δημιουργηθεί ένα βλαπτικό για τη λειτουργία των Επιτροπών νομολογιακό προηγούμενο, δυνάμει του οποίου η εκάστοτε πλειοψηφία θα μπορούσε να καταστρατηγεί τα δικαιώματα της μειοψηφίας και του προέδρου κάθε κοινοβουλευτικής ομάδας.

Σύμφωνα με τον κ Τσίπρα, η επίκληση παλαιότερης γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, που επικαλείται την αρχή της μεροληψίας κατά τη συγκρότηση των κοινοβουλευτικών επιτροπών, είναι εμφανώς προσχηματική και σε κάθε περίπτωση παντελώς αβάσιμη, δεδομένου ότι μόνο η Ολομέλεια της Βουλής, θα μπορούσε να εξετάσει σχετικό ζήτημα, πριν λάβει την απόφασή της για συγκρότηση της επιτροπής.

Τέλος, στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η επιμονή σε μια τέτοια απόφαση μπορεί να οδηγήσει σε μη νόμιμη λειτουργία που θα μπορούσε στο μέλλον να οδηγήσει σε δικονομικές ακυρότητες, μετά από έλεγχο των δικαστηρίων για την τήρηση των κανόνων που αφορούν τη λειτουργία της Επιτροπής, οδηγώντας στην απώλεια κρίσιμου διαδικαστικά χρόνου και κρίσιμων στοιχείων.

Πάντως με νέο σχόλιο της η Ολγα Γεροβασίλη χαρακτηρίζει ανυπόστατα τα δημοσιεύματα περί δήθεων αποστάσεων της ιδίας προς τον Παύλο Πολάκη.

«Για άλλη μια φορά δημοσιεύματα εμφανίζουν δήθεν αποστάσεις και διαφωνίες τνός της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τον χειρισμό της πρωτοφανούς απόφασης της Προανακριτικής να εξαιρέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που για το ίδιο θέμα έχουν δημόσια εκφράσει διαφωνίες βουλευτές του ΚΙΝΑΛ αλλά και επιφυλάξεις βουλευτές της ΝΔ. Καταλαβαίνω απόλυτα το λόγο για το οποίο γράφονται όλα αυτά και δεν αξίζουν καν διάψευσης», καταλήγει στο σχόλιο της η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα