back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σία Αναγνωστοπούλου στον Αθήνα 9.84: “Ιστορική ήττα η μη έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ για Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία”

Διαβάστε επίσης

Ως ιστορική ήττα χαρακτήρισε τη μη έναρξη διαπραγματεύσεων για ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας στην ΕE, η βουλευτής Αχαϊας και αναπληρώτρια τομεάρχης εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, στον Αθήνα 9.84.

Μιλώντας στον Βασίλη Πάικο ανέφερε: “Είναι παραπάνω από λάθος, είναι ιστορική ήττα. Έχεις μία χώρα που είναι στο κατώφλι της εξόδου, όπως η Βρετανία. Έχεις στα Βαλκάνια την αναβίωση των εθνικισμών και από την άλλη πλευρά κυβερνήσεις όπως εκείνη του Ζόραν Ζάεφ, με διάθεση να φτιάξουν ένα ειρηνικό περιβάλλον και να επιλύσουν τα προβλήματα με τους γείτονες, μιλώ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τη Συμφωνία με την Βουλγαρία και αντί να αναπτυχθεί μια στρατηγική ενίσχυσης αυτών των δυνάμεων με στόχο τη δημιουργία προϋποθέσεων για μία ισχυρότερη Ευρώπη, αυτό που έγινε ήταν να μην έχουμε διεύρυνση”

Σε ερώτηση για το τί επιπλέον θα μπορούσε να είχε κάνει ο πρωθυπουργός, ο οποίος κατά τη Σύνοδο Κορυφής τάχθηκε υπέρ της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, η κυρία Αναγνωστοπούλου σημείωσε: “Αμέσως μετά από αυτή την αποτυχία, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας ανέλαβε πρωτοβουλίες, προκειμένου να συγκληθεί μια σύνοδος σχετικά με το θέμα των Δυτικών Βαλκανίων, νωρίτερα από τον Μάιο ή τον Ιούνιο. Δεν βλέπουμε τον κ. Μητσοτάκη να κάνει κάποια συμμαχία ή να αναλαμβάνει πρωτοβουλία κινήσεων. Αυτό δείχνουν η αμηχανία της ΝΔ, η οποία έχει να ισορροπήσει ανάμεσα στις ακροδεξιές φωνές που η ίδια ανέβασε προεκλογικά και η αποχή των ευρωβουλευτών της στο Ευρωκοινοβούλιο.”

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα