back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανακατασκευάζονται 20 χιλιάδες φρεάτια στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Τα έργα της νέας δημοτικής αρχής στο κέντρο της πόλης ώστε να βελτιωθούν η εικόνα της Αθήνας και η καθημερινότητα των πολιτών, περιέγραψε ο Αντιδήμαρχος Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως, Φοίβος Αξιώτης.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 αναφέρθηκε στα όσα έχουν ήδη γίνει και σε αυτά που αναμένεται να ολοκληρωθούν, ενώ έκανε ειδική μνεία στο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας του Λυκαβηττού, που θα δημοπρατηθεί μέσα στο 2020.

Είπε ότι παρελήφθησαν έξι έργα, συνολικού προϋπολογισμού πέντε εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν ασφαλτοστρώσεις οδών, ανακατασκευές πεζοδρομίων, πεζοδρομήσεις στο εμπορικό τρίγωνο, συντηρήσεις και ανακατασκευές πλατειών και πεζοδρόμων, όπως επίσης στους αγωγούς ομβρίων υδάτων και λυμάτων, όπως και στις συνδέσεις ακινήτων με νέους αγωγούς.

Ο κ Αξιώτης σημείωσε ότι ο σχεδιασμός της νέας δημοτικής αρχής περιλαμβάνει προκήρυξη 11 νέων έργων και για 2 από αυτά οι συμβάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο Νοέμβριο, όπως και η αναβάθμιση των υποδομών του Εθνικού Κήπου, έργο άμεσης προτεραιότητας για την πόλη. Οσο για τις συντηρήσεις και ανακατασκευές πλατειών και πεζοδρόμων, εντάσσονται στα υπόλοιπα 9 έργα, προυπολογισμού 25 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία κατά τον αντιδήμαρχο Αστικών Υποδομών, αναμένεται να ολοκληρωθούν σε βάθος τριετίας.

Αναφορικά με τις άμεσες παρεμβάσεις ο κ Αξιώτης τόνισε πως θα είναι ορατές με ασφαλτοστρώσεις στις οδούς Οθωνος, Απόλλωνος, Ξενοφώντος, Κολοκοτρώνη, Εμμ. Μπενάκη, Καποδιστρίου, Αθηνάς και Χατζηχρήστου, υπογραμμίζοντας πως ήδη έχουν ολοκληρωθεί στις οδούς Δημητρακοπούλου, Αχαρνών, Πεζματζόγλου και Λυκούργου.

Δεν παρέλειψε να απευθυνθεί στην κατανόηση των κατοίκων για ενδεχόμενο μικρής καθυστέρησης, λόγω της διεξαγωγής των εργασιών τις νυκτερινές ώρες και τις Κυριακές, όπως και της χορήγησης των σχετικών αδειών από την Τροχαία και τα αρμόδια Αστυνομικά Τμήματα. “Δεν είναι εφικτό να τελειώσουμε σε ένα τρίμηνο όλα τα έργα, σε όλους τους δρόμους του κέντρου της πόλης. Εντάσσονται σε σχεδιασμό διετίας, όπως και οι υπόλοιπες περιοχές” είπε, τονίζοντας ότι για όλη την Αθήνα τρέχουν συνολικά 28 έργα -εκτός από τα 6 για την πρώτη Δημοτική Κοινότητα- και αναμένεται να συμβασιοποιηθούν άλλα 45.

Ειδικό βάρος αποδίδει ο Δήμος στην ανακατασκευή των 20 χιλιάδων φρεατίων της πόλης. Οπως εξήγησε ο κ Αξιώτης σε όλες τις δημοτικές κοινότητες έχουν συμβασιοποιηθεί 7 εργολαβίες και ο καθαρισμός τους ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο.”Είναι ενδεικτικό ότι στην πύλη πληροφόρησης από το Δημότη προς το Δήμο στον αριθμό 1595 είχαμε μόνον 10-15 καταγγελίες” είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους πολίτες να μην διστάζουν να καλούν στο συγκεκριμένο τετραψήφιο προκειμένου να ενεργοποιούνται οι αρχές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα