back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Eπίθεση Γεωργιάδη σε Τσίπρα – Πολάκη

Διαβάστε επίσης

Πιθανό χρηματισμό  Τσίπρα – Πολάκη από φαρμακευτικές εταιρείες, βλέπει ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο περιστύλιο της Βουλής σε δημοσιογράφους, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Εδώ και μέρες ο κύριος Τσίπρας με καλεί δημοσίως να αποκαλύψω για ποιους πιστεύω ότι πιθανόν να χρηματίστηκαν από φαρμακευτικές εταιρείες. Εγώ δεν απαντούσα τόσες μέρες γιατί δεν είναι σωστό να κάνουμε πολιτική με εικασίες» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Και κατέληξε: «Αλλά αφού επανέρχεται εκ νέου και θεωρεί τη γνώμη μου τόσο σημαντική, αναγκάζομαι να το πω. Θεωρώ λοιπόν ότι πράγματι μπορεί να χρηματίστηκε ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Πολάκης για το νόμο που έφεραν για τις πολυεθνικές και την τιμολόγηση φαρμάκων. Θα μπορούσε να αποτελεί προϊόν διαφθοράς καλό είναι κάποτε να μας το εξηγήσουν».

Tι απαντά η Κουμουνδούρου

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στα λεγόμενα του υπουργού.

«Ο κ. Γεωργιάδης φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ζορίζεται για τα καλά με το σκάνδαλο Novartis, ιδίως μετά τις αποκαλύψεις στο ντοκιμαντέρ της Ελβετικής τηλεόρασης. Και όπως κάθε γνήσιος ακροδεξιός που έχει μελετήσει τον Γκέμπελς, όταν ζορίζεται ξεσπά σε χυδαιότητες για αντιπερισπασμό» σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Θα έχει φαίνεται τους λόγους του να αγχώνεται, καθώς η έρευνα της Δικαιοσύνης που τον αφορά παραμένει σε εξέλιξη», προσθέτει και εστιάζει τα βέλη του στον πρωθυπουργό «που τον ανέχεται».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εμμέσως την αποπομπή Γεωργιάδη εκτιμώντας πως «τα περιθώρια των ελιγμών στενεύουν» και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό του θέτει το δίλημμα: «Ή τον στέλνει σπίτι του απόψε ή ταυτίζεται πλέον απόλυτα με αυτόν και τις αθλιότητές του, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει στο μέλλον».

Απάντηση Πολάκη

«Όταν έχεις παραδεχθεί στην ελβετική τηλεόραση πως ¨η Novartis χρημάτιζε πολιτικούς και γιατρούς αλλά έσωζε και κόσμο¨ και έχεις καταλάβει πως έβγαλες τα μάτια σου μόνος σου ενώ κλαιγόσουν στα κανάλια πως δεν υπάρχει σκάνδαλο και θα γδάρεις τους εχθρούς σου ζωντανούς, τότε λες -πετώντας την μπάλα στο διάστημα- πως τα πήρε ο Τσίπρας και ο Πολάκης από τη Novartis!» σχολίασε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. «Αφενός γελούν και τα κομοδίνα και αφετέρου μάλλον το γνωστό πρόβλημα συμπεριφοράς περνάει πλέον σε άλλη σφαίρα αντιμετώπισης», σχολιάζει.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στη Βουλή, ανέφερε ότι η δήλωση Γεωργιάδη, υπερβαίνει τα όρια της πολιτικής σύγκρουσης. Αφού χαρακτήρισε γκροτέσκες τις κατηγορίες του υπουργού κατά του Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι το θέμα αφορά τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος θα πρέπει είτε να αναγκάσει τον υπουργό του να μη λέει όσα λέει, είτε να τον απομακρύνει από τη θέση του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα