back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Λήγει απόψε η προθεσμία αποχώρησης των δυνάμεων των Κούρδων από τη ζώνη των 32 χιλιομέτρων στην παραμεθόριο Τουρκίας – Συρίας. “Κλειδί” για την επόμενη μέρα, η σημερινή συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν στο Σότσι της Ρωσίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είναι “πλήρως προετοιμασμένος” να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη ενάντια στην Τουρκία εάν “χρειαστεί”, δήλωσε ο Μάικ Πομπέο μιλώντας στο CNBC.

Σαρανταοκτάωρη πανελλαδική απεργία ξεκινούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των δήμων.

Στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης, αύριο το πρωί έχει προγραμματιστεί μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Αντιδρούν στη ρύθμιση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που προβλέπει την ιδιωτικοποίηση ανταποδοτικών υπηρεσιών, με απόφαση του εκάστοτε δημοτικού συμβουλίου. Έκκληση στους πολίτες να μην εναποθέτουν απορρίμματα στο δρόμο, απηύθυνε ο Δήμος Αθηναίων και άλλοι μεγάλοι δήμοι της χώρας.

Η αποκομιδή απορριμμάτων θα γίνεται κανονικά από σχολεία, νοσοκομεία και εκκλησίες. Χθες, στην Αθήνα περίπου 280 δρομολόγια απορριμματοφόρων έχουν πραγματοποιηθεί και στις επτά δημοτικές κοινότητες της Αθήνας, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, παρά την πανελλαδική κινητοποίηση.

«Οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων των δήμων, στην Καθαριότητα, το Πράσινο και το Ηλεκτρολογικό συνεχίζονται. Το ίδιο όμως και οι προσπάθειές μας να διατηρήσουμε κατά το δυνατό, καθαρές τις γειτονιές μας», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Σε τετράωρο αποκλεισμό της πύλης του εργοστασίου προχωρούν από τις έξι και μισή το πρωί οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργική ενώ στις εννέα και μισή θα κλείσουν συμβολικά την Εθνική οδό διαμαρτυρόμενοι για δεδουλευμένα τους.

Το πλήρες κείμενο του νομοσχεδίου για την Συμφωνία Αποχώρησης παρουσίασε στη Βουλή η Βρετανική κυβέρνηση, ανακοινώνοντας προηγουμένως ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει και τα τρία στάδια της συζήτησης και ψήφισής του, μέχρι την Πέμπτη, προκειμένου στη συνέχεια να περάσει προς έγκριση από τη Βουλή των Λόρδων.

Τους πρώτους τους μάρτυρες αναμένεται να προτείνουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα στις πέντε το απόγευμα, στη συνεδρίαση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, για την υπόθεση Novartis.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα μεταβαίνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης – Στιςτρεις μετά το μεσημέρι, θα έχει συσκέψεις στο Διοικητήριο για όλα τα θέματα που αφορούν την περιοχή.

Ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι η Νovartis «λάδωνε» πολιτικούς, τόνισε σε συνέντευξή του στο Κρήτη ΤΙ ΒΙ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ολοκληρώνει σήμερα την περιοδεία του στην Κρήτη.

Xαρακτήρισε ακραίο κομματάρχη της κυβέρνησης Σαμαρά τον Γιάννη Στουρνάρα για τον οποίο όπως τόνισε «πέντε χρόνια ως διοικητής, βρέθηκε είτε με τις προβλέψεις του είτε με τις θέσεις και τις τοποθετήσεις του, απέναντι στην κυβέρνηση που είχε χρέος να υπηρετεί ως διοικητής.

Νέο ραντεβού το απόγευμα στο υπ. Εσωτερικών των εκπροσώπων των κομμάτων με στόχο την συναίνεση για την ψήφο των αποδήμων.

Για τη Βοστόνη αναχωρεί ο μικρός Παναγιώτης -Ραφαήλ, όπως δήλωσαν ο πατέρας του 18 μηνών παιδιού, όσο και ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Το παιδί που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία θα μεταβεί στις ΗΠΑ άμεσα, καθώς ο υπουργός Υγείας συνέβαλε στην επίσπευση των διαδικασιών. Τα έξοδα θα καλυφθούν από τις προσφορές των πολιτών σε όλη τη χώρα.

Συνεχίζεται έως την ερχόμενη Παρασκευή το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού από τα Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων. Μεταξύ άλλων δωρεάν κλινική εξέταση και ψηλάφηση μαστών.

Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών συγκαλεί ο Πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα μετά τις ταραχές στη χώρα με απολογισμό 7 νεκρούς την ώρα που υπήρξε και τρίτη νύχτα απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ένας μαραθώνιος με μουσική και σινεμά θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μία και 2 Νοεμβρίου. Η παράσταση ξεπερνάει τα στενά πλαίσια της κλασικής συναυλίας, με έναν 24ώρο μαραθώνιο μουσικής, και με ταυτόχρονη προβολή ταινιών σε διάφορους χώρους της Στέγης.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 εως 26 βαθμούς Κελσίου – 21ένας βαθμοί, αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα