back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Υγειονομική βόμβα η πλατεία Αγ. Θωμά στο Γουδή

Διαβάστε επίσης

Δραματική είναι η κατάσταση στην πλατεία  Αγ. Θωμά, στο Γουδή, σε ένα από τα ομορφότερα μέρη που ανήκει στον δήμο Αθηναίων και βρίσκεται στα γεωγραφικά όρια με τον δήμο Ζωγράφου.

Η πλατεία εδώ και καιρό παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης. Σκουπίδια μέσα στα παρτέρια με γκαζόν, αποφάγια που αφήνουν οι άστεγοι, οι οποίοι περνούν τα βράδια στα παγκάκια, ανθρώπινα περιττώματα, πλαστικές σακούλες και ξύλα μέσα στο συντριβάνι, ελλιπής φωτισμός, σπασμένες πλάκες, συνθέτουν το σκηνικό σε μια από τις πλατείες της Αθήνας που σφύζει από ζωή, καθώς σε αυτήν λόγω και των καταστημάτων εστίασης συχνάζουν κάτοικοι, επισκέπτες και παίζουν μικρά παιδιά. Μια πλατεία που στην κυριολεξία αποτελεί υγειονομική βόμβα για μικρούς και μεγάλους.

 

Στην τραγική εικόνα προστίθενται και οι τουαλέτες που έχουν μετατραπεί σε μια εστία μόλυνσης. Στις υπόγειες τουαλέτες που  εδώ και καιρό έχει μπει  «λουκέτο» από τον δήμο αλλά δυστυχώς χρησιμοποιούνται από τους άστεγους που τις έχουν μετατρέψει σε αποχωρητήρια αφοδεύοντας όπου βρουν, ακόμη και στα σκαλιά. 
Η πλατεία διαθέτει παιδική χαρά και καθημερινά δέχεται εκατοντάδες γονείς με τα παιδιά τους. Η επισκεψιμότητα της είναι πολύ μεγάλη, καθώς γύρω από την πλατεία υπάρχει το Λαϊκό νοσοκομείο, η ιατρική, η νοσηλευτική και η οδοντιατρική σχολή, γεγονός που σημαίνει ότι στον κατάλογο των επισκεπτών περιλαμβάνονται οι συγγενείς αρρώστων και οι φοιτητές.
Κατστηματάρχες και κάτοικοι σηκώνουν ψηλά τα χέρια και καλούν τον νέο δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη να πάρει άμεσα θέση. Καταγγέλλουν ότι επανειλημμένα έχουν απευθυνθεί στον δήμο και στις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά, όπως λένε, φωνή «βοώντος εν τη ερήμω», προσθέτοντας ότι, τα ενοίκια και τα τέλη που καταβάλλουν είναι πολύ υψηλά.
 
Καταστηματάρχες, κάτοικοι και περαστικοί περιγράφουν με την δραματική κατάσταση: «Βρωμάει παντού. Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε μήπως κολλήσουμε καμία ασθένεια. Παντού περιττώματα και πεταμένα αποφάγια. Ακριβώς δίπλα από τα μαγαζιά μας. Πολλές φορές αναγκαζόμαστε να τα μαζέψουμε μόνοι μας. Δεν πάει άλλο. Η περιοχή έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης. Στις τουαλέτες βλέπουμε να περπατάνε δίπλα τα ποντίκια και λίγο παραπέρα στο παραμελημένο συντριβάνι να πετούν σμήνη από ένα επικίνδυνο είδος σφίγγας (όπως τους αποκαλούν μπάμπουρες). Και ακριβώς δίπλα να περνούν και να παίζουν καθημερινά παιδάκια. Για όνομα του Θεού! Πρέπει ο νέος δήμαρχος να σκύψει πάνω από αυτό το πρόβλημα».
Κώστας Κορέλλης
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα