back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κ. Μπακογιάννης: O Δ. Αθηναίων κάνει ότι μπορεί για να διαχειριστεί το πρόβλημα

Διαβάστε επίσης

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία θα προχωρήσουν από αύριο, Τρίτη οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των δήμων, αντιδρώντας στη ρύθμιση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που προβλέπει την ιδιωτικοποίηση ανταποδοτικών υπηρεσιών, όπως η καθαριότητα, το πράσινο και ο ηλεκτροφωτισμός, με απόφαση του εκάστοτε δημοτικού συμβουλίου.

Κ. Μπακογιάννης: Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται – Το ίδιο και οι προσπάθειές μας να διατηρήσουμε τις γειτονιές καθαρές

Προσπάθεια να διατηρηθεί όσο πιο καθαρή γίνεται η πρωτεύουσα κάνει ο Δήμος Αθηναίων με τη συνεργασία των δημοτών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου.

Περίπου 280 δρομολόγια απορριμματοφόρων έχουν πραγματοποιηθεί σήμερα και στις επτά δημοτικές κοινότητες της Αθήνας, σύμφωνα με ανακοίνωση του  δήμου Αθηναίων. Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, μεταφέρθηκαν επτά κοντέινερ απορριμμάτων από νοσοκομεία και καθαρίστηκαν επτά λαϊκές αγορές, ενώ μαζεύτηκαν και 490 ογκώδη αντικείμενα από το κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.

«Οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων των δήμων, στην Καθαριότητα, το Πράσινο και το Ηλεκτρολογικό συνεχίζονται. Το ίδιο όμως και οι προσπάθειές μας να διατηρήσουμε κατά το δυνατό, καθαρές τις γειτονιές μας», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

«Με τις δυνάμεις που διαθέτουμε, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διαχειριστούμε το πρόβλημα όσο γίνεται καλύτερα» πρόσθεσε, ευχαριστώντας «όλες τις Αθηναίες και τους Αθηναίους που έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα του προβλήματος και βγάζουν σκουπίδια με φειδώ».

Ο κ. Βασίλης Γκιτάκος αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ , μιλώντας στον «Αθήνα 984» υπογράμμισε ότι «γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων με λιγότερα ωστόσο δρομολόγια». Παράλληλα, επεσήμανε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων θα πραγματοποιείται αποκομιδή σε ειδικούς χώρους, όπως σχολεία, νοσοκομεία και εκκλησίες». Τέλος, προειδοποίησε ότι θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Η Ομοσπονδία ζητά την έκτακτη σύγκληση των Δημοτικών Συμβουλίων προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις καταδίκης του άρθρου 179 που κατατέθηκε εν αγνοία και χωρίς την συναίνεση των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης, έχει προγραμματιστεί μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη, την Τετάρτη στις 10 το πρωί.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ επισημαίνει στους Συλλόγους πως κατά την διάρκεια όλων των κινητοποιήσεων πρέπει να προβλέπουν και να ορίζουν προσωπικό ασφαλείας, για την αποκομιδή των απορριμμάτων από Νοσοκομεία, Λαϊκές Αγορές και ευαίσθητους χώρους (Σχολεία, Παιδικές Χαρές, Γηροκομεία, κ.λπ.).

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα