back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τ. Θεοδωρικάκος: Στόχος οι απόδημοι να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους

Διαβάστε επίσης

«Η επιστολική ψήφος ακόμα και να ψηφιστεί ο νόμος για την ψήφο των αποδήμων θα παραμείνει για την κυβέρνηση στο τραπέζι, αλλά αυτή τη στιγμή ο στόχος είναι να βρεθούν τα 2/3 ώστε να είναι καλύτερες οι συνθήκες για τους Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως είπε,  μιλώντας στην εκπομπή «Στάση των 2» και στον Άρη Τόλιο, η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν τη διάθεση για συμβιβασμούς προκειμένου να ψηφίζουν οι απόδημοι από τον τόπο κατοικίας τους.

Αναφερόμενος στην αλλαγή του εκλογικού νόμου στην αυτοδιοίκηση, είπε, ότι δεν θέλει να αιφνιδιάσει για αυτό και θα το συζητήσει πρώτα με τους εκλεγμένους.  «διορθώσαμε τώρα κάποια πράγματα με τις ρυθμίσεις που περάσαμε, η αλλαγή του θα ενταχθεί στο σχεδιασμό για το νέο νόμο για την Αυτοδιοίκηση», υπογράμμισε.

Τέλος, μένοντας στην Αυτοδιοίκηση, πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, πως δόθηκε η δυνατότητα στα δημοτικά συμβούλια να αποφασίζουν τη συνεργασία με ιδιώτες για την καθαριότητα και την ηλεκτροδότηση επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν κινδυνεύουν οι θέσεις εργασίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα