back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

«Walk For Freedom»: Μια σιωπηλή πορεία στην Αθήνα για τα θύματα εμπορίας ανθρώπων

Διαβάστε επίσης

Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων το Σάββατο 19 Οκτωβρίου και εκατονταδες άνθρωποι θα περπατήσουν για την Ελευθερία σε 12 πόλεις της Ελλάδας παράλληλα με άλλες 50 χώρες του κόσμου.

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά η πορεία Walk For Freedom πραγματοποιείται παγκοσμίως με πρωτοβουλία της διεθνούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Α21.

Η συγκέντρωση των συμμετεχόντων θα ξεκινήσει στις 17:00 μ.μ. στην πλατεία Μοναστηρακίου. Η πορεία θα περάσει από την οδό Ερμού, με στάση στη Βουλή των Ελλήνων και θα καταλήξει στην πλατεία Συντάγματος. Παράλληλα θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό σχετικό με το Ηuman trafficking.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν και ανοιχτή προς όλους. Η πορεία θα διεξαχθεί και σε άλλες 11 πόλεις, μεταξύ άλλων Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Καρδίτσα και Πάτρα.

Φέτος, στην Αθήνα η δράση συνδιοργανώνεται από την Α21, το Fashion Revolution Greece και το Raise Your Voice, ενώ την υποστήριξή του στη δράση εκφράζει το Γραφείο του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Βασικός παγκόσμιος διοργανωτής της δράσης είναι η διεθνής οργάνωση A21 που δραστηριοποιείται ενάντια στην εμπορία ανθρώπων (human trafficking) από το 2008, και στόχος της είναι να ρίξει φως σε μια εγκληματική βιομηχανία που κρατά παγιδευμένους στη σύγχρονη δουλεία εκατομμύρια άντρες, γυναίκες και παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Όπως τόνισε στον Αθήνα 9.84, η συντονίστρια των δράσεων ενημέρωσης της Α21 στην Αθήνα, Λητώ Καραγκούνη, το Walk For Freedom δεν είναι μια πορεία διαμαρτυρίας, αλλά μια δράση στην οποία τα άτομα περπατούν σε μια σειρά σιωπηλά, εκπροσωπώντας τα εκατομμύρια ανδρών, γυναικών και παιδιών που βρίσκονται σήμερα παγιδευμένοι στα «δίχτυα» του οργανωμένου εγκλήματος.

Μεμονωμένα άτομα και φορείς κοινωνικής προσφοράς καλούνται να πάρουν μέρος και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με στόχο να σπάσει η αλυσίδα της εκμετάλλευσης.

Στοιχεία που εξέδωσε φέτος ο Εθνικός Μηχανισμός Αναφοράς: Για το πρώτο εξάμηνο καταγράφηκαν 82 περιστατικά trafficking στη χώρα μας. Τα περισσότερα από τα μισά αφορούσαν γυναίκες, και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αφορούσε και παιδιά. (γυναικεία εκμετάλλευση και επαιτεία) “Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι η εμπορία ανθρώπων συμβαίνει σήμερα και εμείς στεκόμαστε ενάντια σε αυτό”

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ανώνυμη καταγγελία για περιστατικό εμπορίας ανθρώπων στην Ελλάδα, υπάρχει διαθέσιμη όλο το εικοσιτετράωρο η Γραμμή Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων 1109.

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα