back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ανοίγει ο δρόμος για το Campas Project της REDS

Διαβάστε επίσης

Στην τελική ευθεία μπαίνει η επένδυση στην Κάντζα καθώς την έγκριση για το χωροταξικό σχεδιασμό για το Campas Project και ανήκει στην REDS του ομίλου Ελλάκτωρ έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, υπογράφοντας την προέγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου.

Το Cambas project επιδιώκεται να μετατραπεί σε πρότυπο συγκρότημα γραφείων υψηλών προδιαγραφών, προσελκύοντας μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Τα επενδυτικά σχέδια προβλέπουν την ανάδειξη των ιστορικών διατηρητέων κτιρίων, αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος της ανάπτυξης την οποία η Reds φιλοδοξεί να μετατρέψει σε υπερτοπικό εμπορικό και τουριστικό προορισμό.

Το έργο θα διαθέτει επιφάνεια 132.815 τετραγωνικά μέτρα από τα οποία οι ανοιχτοί χώροι θα είναι 53.115 τ.μ. και η δομήσιμη επιφάνεια θα είναι 79.700 τ.μ. Από αυτά σε 30.000 – 40.000 τ.μ. θα αναπτυχθούν χώροι γραφείων, με την υπόλοιπη ανάπτυξη να διαθέτει κινηματογραφικές αίθουσες, καταστήματα, καφέ, εστιατόρια, χώρους αναψυχής, χώρους πολιτιστικών χρήσεων και ξενοδοχείο. Ακόμη τα σχέδια περιλαμβάνουν και την υλοποίηση μουσείου οινοποιίας που θα αναδεικνύει την ιστορία του χώρου.

Το Cambas project, που θα απασχολεί 1.600 εργαζόμενους, υπολογίζεται ότι θα διαθέτει ετήσια έσοδα από μισθώματα ύψους 30 εκατ. ευρώ, ενώ ο ετήσιος τζίρος των μισθωτών τοποθετείται στα 150 εκατ. ευρώ. Η επένδυση ύψους 220 εκατ. ευρώ αναμένεται να δώσει πνοή και να αναδείξει εκ νέου το παλαιό οινοποιείο Καμπά.

Το έργο συνοδεύεται από πλούσια ιστορία γραφειοκρατίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, ο Γολγοθάς για την έγκριση της επένδυσης κρατάει τουλάχιστον 13 χρόνια καθώς :

– Το 2006 υπεβλήθη ο φάκελος μελέτης χαρακτηρισμού και οριοθέτησης ΠΟΑΠΔ Τριτογενούς Τομέα στην Κάντζα Παλλήνης με τη συνοδευτική Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).

– Από το 2006 έως το 2009 πραγματοποιήθηκε η διαβούλευση με τον Δήμο Παλλήνης, φορείς και τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες.

– Το διάστημα 2009 -2011 πραγματοποιήθηκε η επεξεργασία και έκδοση του προεδρικού διατάγματος έγκρισης ΣΜΠΕ και χαρακτηρισμού και οριοθέτησης ΠΟΑΠΔ.

– Το 2010 ξεκίνησαν οι δοκιμαστικές τομές και ανασκαφικές εργασίες της περιοχής με την επίβλεψη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και δαπάνες της εταιρείας.

– Το 2012 υποβλήθηκε προς έγκριση η Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας της, προς πολεοδόμηση, οριοθετηθείσας περιοχής ΠΟΑΠΔ.

– Το 2013 εκδόθηκε η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου αφότου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες δοκιμαστικών τομών και ανασκαφής με κόστος 1,5 εκατ. ευρώ.

– Τον Ιούνιο του 2014 εγκρίθηκε η Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότατος.

– Τον Δεκέμβριο του 2014 υποβλήθηκε η Πολεοδομική Μελέτη.

– Τον Μάρτιο του 2015 ξεκίνησε η διαβούλευση με το Δήμο, φορείς και υπηρεσίες.

– Τον Ιανουάριο του 2017 ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαβούλευσης.

-Το Φθινόπωρο του 2018 το ΚΕΣΥΠΟΘΑ προχώρησε στη διατύπωση θετικής γνωμοδότησης για το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την πολεοδόμηση της περιοχής.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα