back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Αγκάθι» η παράνομη στάθμευση

Διαβάστε επίσης

«Αγκάθι» αποτελούν για την Αθήνα τα διπλοπαρκαρίσματα και κατ’ επέκταση η παράνομη στάθμευση. Καταστηματάρχες και κάτοικοι διαμαρτύρονται ζητώντας περισσότερους ελέγχους από την τροχαία και τη δημοτική αστυνομία, καθώς και την άμεση δημιουργία δημοτικών χώρων στάθμευσης.

«Διπλοπαρκαρίσματα» και ανεξέλεγκτη χρήση των λεωφορειολωρίδων επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, εντοπίζεται στους στενούς δρόμους των οδών: Σόλωνος, Ιπποκράτους, Χαριλάου Τρικούπη, Πατριάρχου Ιωακείμ και Πλουτάρχου, όπου το παράνομο παρκάρισμα με τις καταλήψεις πεζοδρομίων σε καθημερινή βάση τείνει να γίνει καθεστώς τα τελευταία χρόνια.

Καταστηματάρχες και κάτοικοι ζητούν την άμεση παρέμβαση της πολιτείας και του δήμου στο θέμα της αστυνόμευσης και των ελέγχων και την δημιουργία δημοτικών χώρων πάρκινγκ για την εξυπηρέτηση των οδηγών. Ειδικά για τις οδούς Ιπποκράτους και Χαριλάου Τρικούπη καταγγέλλουν ότι πρόκειται για δύο δρόμους στην «καρδιά» του κέντρου της Αθήνας που παρουσιάζουν εξαιρετικά επιβαρυμένο κυκλοφοριακό φόρτο, εξυπηρετούν πολλές λεωφορειακές γραμμές, είναι στενοί και διαθέτουν λεωφορειολωρίδες.

[su_slider source=”media: 135505,135504,135502,135500,135498,135496,135494,135493,135492,135491,135490,135486,135485,135482″]

 

Στις οδούς Ιπποκράτους και Χαριλάου Τρικούπη καταγράφεται τεράστιο πρόβλημα από τα διπλοπαρκαρίσματα κυρίως τις ώρες αιχμής, δηλαδή από τις 9 το πρωί μέχρι στις 2 το μεσημέρι.

Το πρόβλημα, εστιάζεται σε δυο παράγοντες:

-Στα οχήματα ανεφοδιασμού των καταστημάτων προκαλώντας κυκλοφοριακό μπλακ άουτ φράζοντας ενίοτε και την διέλευση λεωφορείων της γραμμής και των οχημάτων.

-Στους ασυνείδητους οδηγούς που αφήνουν όπου βρουν το όχημα τους, είτε διπλοπαρκάροντας, είτε καταλαμβάνοντας ακόμη και τα πεζοδρόμια.

Σχεδόν σε όλο το μήκος της οδού Χαριλάου Τρικούπη παρατηρείται κατάληψη πεζοδρομίων ενώ στην συμβολή της με την οδό Δερβενίων αλλά και σε παρακείμενους πεζόδρομους «οργιάζει» η παράνομη στάθμευση. Ανάλογη είναι η εικόνα και στην οδό Ιπποκράτους, αλλά και στις οδούς Σόλωνος, Πατριάρχου Ιωακείμ και Πλουτάρχου.

«Δεν πάει άλλο – Δεν χωράνε να περάσουν τα λεωφορεία»

«Δεν πάει άλλο. Αυτή η κατάσταση ανομίας που επικρατεί τα τελευταία χρόνια πρέπει κάποτε να αλλάξει. Να μπει ένα τέλος. Κάποιοι καταστηματάρχες φροντίζουν ώστε τα οχήματα ανεφοδιασμού να παρκάρουν σε μέρη που δεν δημιουργούν πρόβλημα, αλλά κάποιοι άλλοι δεν ενδιαφέρονται. Υπάρχει έντονο πρόβλημα στάθμευσης στην Αθήνα. Κάτι πρέπει να γίνει. Μεταφέρετε αυτό στον δήμο και στην νέα δημοτική αρχή. Χρειαζόμαστε επειγόντως δημοτικούς χώρους πάρκινγκ», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας από τους καταστηματάρχες της περιοχής.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Πολλές φορές κλείνουν οι δρόμοι από τα διπλοπαρκαρίσματα, καθώς δεν χωράνε να περάσουν τα λεωφορεία. Σε όλα αυτά να προσθέσουμε και τους οδηγούς, που παρατάνε όπου βρουν το όχημα τους. Τους καταλαβαίνουμε γιατί δεν έχουν που να βάλουν τα αυτοκίνητα τους, αλλά από την άλλη πρέπει και αυτοί να μας καταλάβουν. Περισσότερες κλήσεις από την Αστυνομία και έλεγχοι από την δημοτική αστυνομία, δημιουργία χωρών στάθμευσης και να περάσει επιτέλους στον Αθηναίο το μήνυμα, ότι δεν μπορεί οπουδήποτε κινείται να χρησιμοποιεί συνέχεια το όχημα του. Αυτές είναι οι λύσεις», ανέφερε καταστηματάρχης της οδού Ιπποκράτους.

Οι δρόμοι – «πρωταθλητές» στην αφαίρεση πινακίδων

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του δήμου Αθηναίων εμφανίζεται η οδός Πατριάρχου Ιωακείμ, στο Κολωνάκι, να αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια» στην παράνομη στάθμευση με βεβαιωμένες 2.272 κλήσεις και αφαίρεση πινακίδων, η οδός Χατζηχρήστου με 1.601 κλήσεις, η οδός Αμερικής με 1.081 κλήσεις, η οδός Θεσσαλονίκης με 1.026, η οδός Ευελπίδων με 696, η οδός Γαριβάλδη με 680, η Λαρίσης με 672, η Μητροπόλεως με 637 και ακολουθούν οι οδοί Σόλωνος με 380, Σκουφά με 367, Κουμπάρη με 275, Πατησίων με 253, Ακαδημίας με 219, η Σπ. Μερκούρη με 203, η Αθανασίου Διάκου 151 και η Πανεπιστημίου με 150.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα