back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Times: Ψηφοφορία για τη συμφωνία του Brexit θα ζητήσει ο Μπ. Τζόνσον από το κοινοβούλιο

Διαβάστε επίσης

Ο Μπόρις Τζόνσον θα ζητήσει από το βρετανικό κοινοβούλιο να εγκρίνει ή να απορρίψει την όποια συμφωνία κλείσει για το Βrexit με την ΕΕ, μέσα σε 24 ώρες μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής, σύμφωνα με τους Τimes.

Ο Μπόρις Τζόνσον θα καλέσει τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Λόρδων να εγκρίνουν την όποια συμφωνία για το Βrexit συναφθεί στη σύνοδο κορυφής που θα γίνει στις 17-18 Οκτωβρίου, βάσει των διατάξεων του νόμου Μπεν.

Ο συγκεκριμένος νόμος υποχρεώνει τον Βρετανό πρωθυπουργό να ζητήσει αναβολή του Brexit αν δεν έχει εξασφαλιστεί συμφωνία.

Ταυτόχρονα, ο Τζόνσον θα απαιτήσει να συνεδριάζει το κοινοβούλιο επτά ημέρες την εβδομάδα, προκειμένου να εγκριθεί όποιο εφαρμοστικό νομοσχέδιο απαιτείται, δύο εβδομάδες πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία του Brexit, σύμφωνα με τους Τimes, αναφέρει το ΑΠΕ.

Την Παρασκευή, η ΕΕ συμφώνησε να γίνουν εντατικές συνομιλίες με τη Βρετανία τις προσεχείς ημέρες, σε μια ύστατη προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο και το Brexit να γίνει με συμφωνία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα