back to top
17.2 C
Athens
Σάββατο, 30 Μαρτίου, 2024

17.2 C
Athens
Σάββατο, 30 Μαρτίου, 2024

Start Project: Μαθήματα καινοτομίας στο ιστορικό σπίτι της Λέλας Καραγιάννη

Διαβάστε επίσης

Στην ιστορική οικία της ηρωίδας της Αντίστασης Λέλας Καραγιάννη, στην Κυψέλη, όπου τα τελευταία τρία χρόνια έχει μεταμορφωθεί σε μία κυψέλη γνώσεων εκπαιδεύοντας καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας χωρίς διακρίσεις, παρουσιάστηκαν τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα 2019-2020 του start project που αφορούν νέους άνεργους και επιχειρηματίες.

Σε δεύτερη φάση μετά τον Δεκέμβριο θα ακολουθήσουν πρόσθετα προγράμματα που θα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Στα προγράμματα του Start Project οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν δωρεάν όλα τα μυστικά και τις δεξιότητες που απαιτεί η νέα ψηφιακή εποχή με την χρήση του Ίντερνετ. Το πρόγραμμα Start Project υλοποιείται από την SocialInnov στην Οικία Λέλας Καραγιάννη του δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη της Microsoft.

Η διευθύντρια Επικοινωνίας της Microsoft Ελλάδας Κύπρου και Μάλτας Ευγενία Μπόζου δήλωσε ότι Microsoft στηρίζει με ολες τις δυνάμεις- ως βασικός χρηματοδότης του προγράμματος- καθώς επίσης παρέχει και τα απαραίτητα «εργαλεία» προσφέροντας τεχνογνωσία αλλά και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Το ενδιαφέρον του κόσμου συνεχίζει να είναι τόσο μεγάλο που οι αιτήσεις για το πρώτο προγραμμα των νέων ανέργων έφτασαν τις 250 στον αριθμό , δήλωσε χαρακτηριστικά η υπεύθυνη της εταιρείας υλοποίησης του προγράμματος Έφη Κουδελή. Από αύριο θα ξεκινήσουν να δέχονται αιτήσεις συμμετοχής και στο δεύτερο πρόγραμμα που αφορά επιχειρηματίες το οποίο θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο.

Τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη εκπροσώπησε ο πρόεδρος της ΔΑΕΜ και δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Βαφειάδης.

Το κτίριο «Λέλας Καραγιάννη» διαθέτει δύο αίθουσες εκμάθησης, εξοπλισμένες με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και εκτυπωτές τελευταίας γενιάς. Τα μαθήματα θα να είναι διάρκειας από δυο έως και 6 ώρες». Τα προγράμματα εκμάθησης για αυτά τα προγράμματα είναι μέχρι τον Δεκέμβριο ενώ μετά θα ανακοινωθούν νέα προγράμματα.

Η υπεύθυνη του προγράμματος κ. Κουδελή δήλωσε ότι αυτό που ενδιαφέρει τους ενδιαφερόμενους νέους ανέργους είναι κυρίως να μάθουν να διαχειρίζονται συναλλαγές “e banking” για τα χρήματα τους και αντίστοιχα για έκδοση πιστοποιητικών από το δημόσιο», ενώ οι νέοι επιχειρηματιες δείχνουν ενδιαφέρον στην χρήση νέων προγραμμάτων και εργαλείων για την προώθηση της επιχείρησης τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δείχνουν επίσης πολλοί στο πως μπορούν να διαχειρίζονται το Ίντερνετ για ασφαλείς αγορές μέχρι και την συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης ηλεκτρονικά.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα