back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Προς απαλλαγή ο Ριχάρδος από τις κατηγορίες για λαθρεμπορία χρυσού

Διαβάστε επίσης

Τον δρόμο για την απαλλαγή του Ριχάρδου Μυλωνά και όλων των κατηγορουμένων που είχαν συλληφθεί για συμμετοχή στην υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού στην Τουρκία, έδειξε με την πρότασή του ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Πιέρρος προς το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Ο εισαγγελέας ζητά την απαλλαγή του ιδιοκτήτη της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων και των 62 συγκατηγορουμένων του από τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας χρυσού, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, βάσει της τελωνειακής νομοθεσίας, δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία, κάτι που επιβεβαιώνει με έγγραφο της και η ΑΑΔΕ.

Η υπόθεση είχε μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμη όταν πριν από 11 μήνες αρχικά εμφανίστηκε ως εξάρθρωση του μεγαλύτερου κυκλώματος “λαθρεμπορίας” χρυσού και οδήγησε στη σύλληψη δεκάδων εμπλεκομένων,.Είχε μάλιστα απασχολήσει μέχρι και τον τότε πρωθυπουργό που από το βήμα της Βουλής συνεχάρη τις αρχές για τη μεγάλη επιτυχία τους .Ωστόσο «κατέρρευσε» λίγα 24ωρα αργότερα, όταν οι συνήγοροι υπεράσπισης κατέθεσαν ενστάσεις επικαλούμενοι την τελωνειακή νομοθεσία.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα