back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Επεισόδια στο φοιτητικό συλλαλητήριο – Πληροφορίες για τραυματίες

Διαβάστε επίσης

Επεισόδια με χημικά και κρότου λάμψης σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο των φοιτητών ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης για το εκπαιδευτικό, ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκαν τουλάχιστον δύο φοιτητές. Οι φοιτητές φέρουν τραύματα σε κεφάλι, χέρια και πόδια, από θραύσματα που προήλθαν από χειροβομβίδες κρότου λάμψης που πέταξαν οι αστυνομικές δυνάμεις προς τους διαδηλωτές, στη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Οι περίπου 1.000 φοιτητές, με κεντρικό σύνθημα “το φοιτητικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, δεν υποτάσσεται, δεν συμβιβάζεται”, χαρακτηριζουν αντεκπαιδευτικά τα μετρα της κυβέρνησης και συγκεκριμένα διαμαρτύρονται για την κατάργηση του ασύλου, για τις επικείμενες διαγραφές φοιτητών, τη διάλυση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, της δημόσιας δωρεάν παιδείας, αλλά και την εξίσωση των πτυχίων της δημόσιας και της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

[su_slider source=”media: 134714,134713,134712,134711,134709,134708″]

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε στις 12:00 με συγκέντρωση στα προπύλαια, ακολούθησε πορεία μέσω της Πανεπιστημίου και της Σταδίου, ενώ η πορεία κατέληξε στη βουλή.

Στη Βασιλίσσης Σοφίας, όπου ήταν παρατεταγμένες διμοιρίες και κλούβες των ΜΑΤ, φοιτητές κινήθηκαν προς τις κλούβες και άρχισαν να τις σπρώχνουν, με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με ρήψη δακρυγόνων και κρότου λάμψης.

Το σκηνικό επαναλήψθηκε λίγα λεπτά μετά, με τις αστυνομικές δυνάμεις αυτή τη φορά να αντιπαρατίθενται με τους διαδηλωτές στη Βασιλίσσης Σοφίας και τους δεύτερους να τρέπονται σε φυγή προς την Πανεπιστημίου.

 

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα