back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δίκη Ζαφειρόπουλου: Την ενοχή των κατηγορουμένων ζήτησε ο εισαγγελέας

Διαβάστε επίσης

O Μιχάλης Ζαφειρόπουλος «κρατώντας ψηλά το όνομα της οικογένειας του, έπεσε εν ώρα καθήκοντος, αρνούμενος την εκβίαση. Έγινε θυσία». Με τα λόγια αυτά ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Σπύρος Παππάς αφού φώτισε την προσωπικότητα του δολοφονημένου δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος έφυγε άδικα από τη ζωή, εισηγήθηκε προς τους δικαστές και τους ενόρκους να κηρύξουν ενόχους τους κατηγορουμένους που κάθονται στο εδώλιο για την εγκληματική αυτή πράξη.

«Προτείνω την ενοχή τους όπως κατηγορούνται για να δοθεί το μήνυμα σε όλου ότι η Πολιτεία μέσω της δικαιοσύνης είναι αποφασισμένη να μην απειλείται, ούτε να εκβιάζεται. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα ότι μπορεί να μετατρέψει την κοινωνία σε μια λατινοαμερικάνικου τύπου κοινωνία, όπου οι δικηγόροι και οι δικαστές θα οπλοφορούν για να προστατεύονται».

Σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε βρεθεί μέσα σε μια ασφυκτική κατάσταση.

«Οι κατηγορούμενοι προσποιήθηκαν τους πελάτες και πήγαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου Κατά την άποψή μου όμως είχαν προαποφασίσει την δολοφονία του. Είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν. Από το θύμα δεν προβλήθηκε καμία αντίσταση. Αν ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν δεν θα πυροβολούσαν στο στήθος το θύμα και από τόσο κοντινή απόσταση. Έβαλαν μάλιστα και σιγαστήρα. Έτσι το μήνυμα θα ήταν άμεσο και καθηλωτικό», τόνισε ο εισαγγελέας.

«Το θύμα, κρατώντας ψηλά το όνομα της οικογένειας του, έπεσε εν ώρα καθήκοντος, αρνούμενος την εκβίαση. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος κοσμούσε την κοινωνία και την δικαιοσύνη. Ο θάνατος του ήταν αδόκητος…Έγινε θυσία», κατέληξε ο εισαγγελέας. Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής.

Newsroom Aθήνα 9.84

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα