back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απρόθυμοι οι αστυνομικοί να σηκώσουν το βάρος του αντικαπνιστικού νόμου

Διαβάστε επίσης

Απρόθυμοι εμφανίζονται οι αστυνομικοί να αναλάβουν καθήκοντα …τσιγαροδιώκτη, όπως φάνηκε από την ομιλία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρη Γερακάκου, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία συνεχίζεται η επεξεργασία του αντικαπνιστικού νομοσχεδίου.

«Εκεί που απέτυχαν όλοι οι επιφορτισμένοι φορείς, καλούνται οι Έλληνες αστυνομικοί να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά,χωρίςκαμμία εκπαίδευση και προετοιμασία, και να αντιπαρατίθενται με τρόπο εξουσιαστικό απέναντι στους συμπολίτες μας που καπνίζουν», είπε ο κ. Γερακάκος.

Προειδοποίησε ,μάλιστα, την Πολιτεία να μην διανοηθεί να εξασφαλίσει την ανοχή των αστυνομικών με το δέλεαρ ότι ένα ποσοστό από τα πρόστιμα που θα εισπραχθούν, θα πάει στην ΕΛΑΣ,γιατί κάτι τέτοιο «δεν είναι ούτε νόμιμο ούτε ηθικό».

Δυσβάστακτες χαρακτήρισε τις κυρώσεις που προβλέπει το νομοσχέδιο, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων, Γιώργος Καββαθάς.

«Μας ξενίζουν οι κυρώσεις στις επιχειρήσεις μας», είπε χαρακτηριστικά και διερωτήθηκε «πώς γίνεται από την στιγμή που είμαστε υποχρεωμένοι να μην έχουμε σταχτοδοχεία και να κάνουμε συστάσεις στους πελάτες που καπνίζουν, εάν εκείνοι επιμείνουν, να επικρέμαται στα κεφάλια μας η απειλή του προστίμου που ξεκινάει από 500 και φτάνει τα 10.000ευρώ».

Εκ μέρους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Προϊόντων Ατμίσματος, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, είπε ότι οι 2.000 επαγγελματίες του κλάδου ζητούν «να μην καταδιώκεται ο ατμός, όπως ο καπνός».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα