back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο ΠτΔ τίμησε τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ

Διαβάστε επίσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, απένειμε το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Φοίνικος, στον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, στο Προεδρικό Μέγαρο την Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατία Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, κατά την επίδοση του παράσημου, στο Προεδρικό Μέγαρο:

«Κύριε Πρόεδρε,

Σας επιδίδω το Παράσημο του Μεγαλοσταύρου του Τάγματος του Φοίνικος, ως συμβολική αλλά και έμπρακτη αναγνώριση των εμβληματικών υπηρεσιών σας κατά την θητεία σας ως Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, με την ελπίδα μάλιστα ότι η θητεία αυτή θα ανανεωθεί, επαξίως, στην Αθήνα το 2021.

Συγκεκριμένα εμείς, οι Έλληνες, Ιστορικοί Θεματοφύλακες της μακραίωνης παράδοσης της Αρχαίας Ολυμπίας και των Ολυμπιακών Αγώνων, σας αναγνωρίζουμε την αταλάντευτη αφοσίωσή σας στο Ολυμπιακό Πνεύμα και στα Ολυμπιακά Ιδεώδη. Αφοσίωση την οποία αποδεικνύει, με τον πιο ουσιαστικό τρόπο, και το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της Προεδρίας σας τόσον η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων όσο και η διεξαγωγή τους, εν γένει, γίνονται με πλήρη και υποδειγματικό σεβασμό των αρχών και αξιών, τις οποίες εκπέμπουν, διαχρονικώς και σε ολόκληρη την Ανθρωπότητα, το Ολυμπιακό Πνεύμα και τα Ολυμπιακά Ιδεώδη. Οφείλω δε να επισημάνω ότι προς την κατεύθυνση αυτή έχουν συμβάλει, τα μέγιστα, τόσον η προγενέστερη διάκρισή σας ως κορυφαίου Ολυμπιονίκη όσο και η ευρύτατη Ουμανιστική σας Παιδεία.

Να είσθε βέβαιος ότι με τον τρόπο αυτόν η Προεδρία σας στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή προσφέρει, επιπλέον, μεγάλες υπηρεσίες στην Ειρήνη, στην Δημοκρατία, στον Πολιτισμό μας, εν τέλει δε στον ίδιο τον Άνθρωπο».

Παρόντες στην επίδοση του παράσημου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον Πρόεδρο της ΔΟΕ ήταν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, το μέλος της ΔΟΕ και πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης, ο Γιώργος Παπανδρέου, η Φάνη Πετραλιά και ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα