back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γεωργιάδης : Όποιος επενδύσει στην Ελλάδα θα κερδίσει

Διαβάστε επίσης

Νέο κάλεσμα στους επενδυτές απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημειώνοντας πως «τώρα είναι η ώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα». Μιλώντας στο επενδυτικό συνέδριο που διοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ο Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε πως «τώρα είναι η ώρα να βάλετε τα λεφτά στο τραπέζι, όποιος δεν επενδύσει τώρα στην Ελλάδα θα χάσει και όποιος επενδύσει θα κερδίσει». 

Ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε σίγουρος πως η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί και πρόσθεσε πως, αν και είναι λογικό να υπάρχει μια ανησυχία για το διεθνές οικονομικό κλίμα, εάν δηλαδή η διεθνής οικονομία μπει σε υφεσιακό κύκλο, αυτό μπορεί να αποδειχθεί ευκαιρία για την ελληνική οικονομία τόσο λόγω της μείωσης των επιτοκίων όσο και λόγω της δυνατότητας προσέλκυσης επενδύσεων. 

«Όταν όλα πάνε καλά, ενδεχομένως οι επενδυτές να μην ψάχνουν αλλού ευκαιρίες. Τώρα είναι η ώρα να τους πείσουμε ότι η Ελλάδα παρέχει ευκαιρίες», τόνισε ο υπουργός. 

Ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι κατατέθηκε το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο στη Βουλή ενώ απαντώντας στην πρόταση του ΤΕΕ για τη δημιουργία ενιαίας αδειοδοτικής αρχής ότι θα γίνει το προσεχές διάστημα. 

«Αυτό που μας ενδιαφέρει επιτέλους να γίνεται δουλειά, αυτό είναι το πνεύμα της νέας κυβέρνησης και το καινούργιο πνεύμα αποδίδει με το Ελληνικό που προχωράει αλλά όχι μόνο»,  τόνισε ο κ. Γεωργιάδης αναφέροντας ως παράδειγμα επενδύσεις που μετά από χρόνια προχωράνε, την Αφάντου στη Ρόδο και την Κασσιόπη στην Κέρκυρα. 

 Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε, επίσης, την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να διαμορφώσει φιλικό επενδυτικό περιβάλλον, έτσι ώστε να πείσει τους επενδυτές να έρθουν στη χώρα μας τώρα που υπάρχουν ευκαιρίες. 

Χριστιάννα Κούσιου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα