back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χατζηζήσης: «Συγχαρητήρια και στις τρεις αθλήτριες μας που πάλεψαν»

Διαβάστε επίσης

Το αγωνιστικό πνεύμα που έδειξαν οι Αργυρώ Αφράτη, Ελβίρα Κατσάλη και Ιωάννα Ξουλόγη στο στάδιο «Χανς Μάρτιν Σλάιερ» δεν συνοδεύτηκε από ένα Ολυμπιακό εισιτήριο.

Ωστόσο οι τρεις Ελληνίδες εκπρόσωποι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής πήραν τα εύσημα για την προσπάθειά τους από τον προπονητή της Εθνικής γυναικών, Κώστα Χατζηζήση.

«Θα ήμουν ασφαλώς πιο ευχαριστημένος εάν είχαμε κερδίσει την Ολυμπιακή πρόκριση, η οποία φάνηκε ότι ήταν μέσα στις δυνατότητες και των τριών κοριτσιών. Ειδικά η Αργυρώ έφτασε πολύ κοντά και μένει έξω από τις προνομιούχες θέσεις κυριολεκτικά για ένα βήμα:

Για 0,200 βαθμούς, όσο είναι η βαθμολογική μείωση για ένα επιπλέον βήμα σε μια προσγείωση. Είναι κρίμα για την συνολική προσπάθειά της… Οφείλουμε να συγχαρούμε και τις τρεις αθλήτριες για την αγωνιστικότητα που έδειξαν και για το πολύ καλό κλίμα που υπήρχε στην ομάδα. Η μία βοηθούσε την άλλη, παρότι θεωρητικά ήταν αντίπαλες μεταξύ τους για μία θέση στο Τόκιο», δήλωσε ο κ. Χατζηζήσης, πριν αναφερθεί σε κάθε αθλήτρια ξεχωριστά:

«Η Ελβίρα έκανε μία εξαιρετική προσπάθεια, στην πρώτη της συμμετοχή σ’ ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. “Έβγαλε” τα προγράμματά της στο καλύτερό τους επίπεδο, με εξαίρεση τους ασύμμετρους ζυγούς, όπου είχε την πτώση. Δεν φοβήθηκε καθόλου και η εμφάνισή της ήταν αξιοπρεπέστατη.

Η Ιωάννα έδειξε και πάλι την εμπειρία της και το αγωνιστικό της πνεύμα, με θάρρος και χωρίς αναστολές, όπως και η Αργυρώ, η οποία έφτασε τόσο κοντά στην Ολυμπιακή πρόκριση, που μας μένει η πικρία για κάποιες λεπτομέρειες.

Ειδικά για μία ατυχία που είχε στους ασύμμετρους ζυγούς, όταν δεν έπιασε καλά την μπάρα στην επανάληψη της λαβής, στο τέλος ενός εξαιρετικού προγράμματος. Όλα τα κορίτσια πάλεψαν για το καλύτερο και τους αξίζει αναγνώριση γι’ αυτό. Με βάση αυτή την εμφάνιση, θα δούμε και θα χτίσουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία».

Οι Ελληνίδες αθλήτριες θα έχουν πάντως μία τελευταία ευκαιρία για να διεκδικήσουν την Ολυμπιακή πρόκριση, μέσα από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του ερχόμενου έτους στο Παρίσι (30 Απριλίου – 3 Μαΐου 2020), όπου θα δοθούν άλλα δύο εισιτήρια, επίσης μέσα από το σύνθετο ατομικό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα