back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στην Κύπρο ο Ν. Δένδιας- Συντονισμός ενεργειών εν μέσω τουρκικών προκλήσεων

Διαβάστε επίσης

Στην Κύπρο μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με σκοπό τον συντονισμό των ενεργειών της Ελλάδας και της Κύπρου, υπό την πίεση των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων και ενόψει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που θα συνέλθει στις 14 Οκτωβρίου.

Ο Ν. Δένδιας θα έχει συνάντηση αρχικά, στις 16:30 με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ στη συνέχεια στις 18:30 θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Κατά τις συναντήσεις του ο Ν. Δένδιας θα ενημερώσει την κυπριακή πλευρά για το περιεχόμενο των πρόσφατων συνομιλιών του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στον οποίο τέθηκε το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα στην Κύπρο.

Νέα πρόκληση Τουρκίας

Το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο Yavuz θα αρχίσει σήμερα ή αύριο, Τρίτη, γεωτρήσεις για πετρέλαιο και αέριο νοτιοδυτικά της Κύπρου, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

Η Άγκυρα ανακοίνωσε την Πέμπτη πως έστειλε το πλοίο στην περιοχή όπου οι κυπριακές αρχές έχουν ήδη χορηγήσει δικαιώματα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε ιταλικές και γαλλικές εταιρείες. Η Κύπρος καταγγέλλει την Τουρκία για «σοβαρή κλιμάκωση» των παραβιάσεων των κυριαρχικών δικαιωμάτων της.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα