back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τηλεφωνική επικοινωνία Ν. Αναστασιάδη – Ε. Μακρόν

Διαβάστε επίσης

Τους τρόπους αντίδρασης μπροστά στις παράνομες τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ συζήτησαν σήμερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν και συμφώνησαν Λευκωσία και Παρίσι να βρίσκονται σε συνεχή επαφή τις επόμενες ημέρες μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 17 Οκτωβρίου.

Εκτός από τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός του τεμαχίου 7 της κυπριακής ΑΟΖ, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις και για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου, ο Πρόεδρος Μακρόν καταδίκασε εκ νέου τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας και εξέφρασε τη θέση ότι αυτές οι επεμβάσεις που εκφεύγουν του ευρωπαϊκού και του διεθνούς δικαίου, πρέπει να τερματιστούν.

Υπενθυμίζεται ότι, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, κατόπιν αιτήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την περασμένη Παρασκευή, θα εγγράψει το θέμα των νέων παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα