back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Διώξε με αν τολμάς», θα πει ο Μπόρις Τζόνσον στη βασίλισσα

Διαβάστε επίσης

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι έτοιμος να προκαλέσει τη Βασίλισσα Ελισάβετ να τον αποπέμψει και όχι να παραιτηθεί, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης που επικαλείται η εφημερίδα Sunday Times.

Ο Τζόνσον δεν θα παραιτηθεί αν απορριφθούν οι προτάσεις που έστειλε στην ΕΕ για το Brexit, ακόμη και αν οι βουλευτές ψηφίσουν πρόταση δυσπιστίας και συμφωνήσουν να οριστεί ένας υπηρεσιακός πρωθυπουργός, σύμφωνα με υψηλόβαθμους συνεργάτες του Βρετανού πρωθυπουργού που επικαλείται η εφημερίδα.

«Δεν πρόκειται να φύγει, εκτός αν η αστυνομία εμφανιστεί στο νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ με ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό», ανέφερε χαρακτηριστικά στους Times υψηλόβαθμο στέλεχος των Συντηρητικών.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που διακινείται στα μέσα το σενάριο της αποπομπής του Τζόνσον, καθώς, σύμφωνα με τη New York Post, η βασίλισσα εξέταζε το ενδεχόμενο να αποπέμψει τον πρωθυπουργό ύστερα από την παράνομη παύση των εργασιών του κοινοβουλίου. Όπως ανέφερε η εφημερίδα, η Βρετανή βασίλισσα διαβουλεύθηκε με τους συμβούλους της ώστε να “ξεφορτωθεί” τον Τζόνσον, ο οποίος την έπεισε τον Σεπτέμβριο να υπογράψει τη διακοπή του κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτή ήταν η πρώτη φορά στην 67χρονη βασιλεία της Ελισάβετ που ζητά συμβουλές για την αποπομπή πρωθυπουργού.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα