back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Αστακός» η Αθήνα για την επίσκεψη Πομπέο

Διαβάστε επίσης

Σε αστυνομικό κλοιό η Αθήνα για τη διήμερη επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στη χώρα μας. Ο Αμερικανός υπουργός έφτασε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Παρασκευής στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου τον υποδέχθηκε ο Έλληνας ομόλογός του, Νίκος Δένδιας.

Σε αστυνομικό κλοιό η Αθήνα

Για την προστασία του Αμερικανού αξιωματούχου έχουν επιστρατευτεί 1.200 αστυνομικοί, ενώ συνοδεύεται από πολλούς άνδρες του FBI και της CIA.

Εν τω μεταξύ, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Πομπέο έχουν προγραμματίσει για το Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κόμματα και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Έτσι στις 12 το μεσημέρι προγραμματίζεται από το ΚΚΕ συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα. Την ίδια ώρα,  στη Θεσσαλονίκη προγραμματίζεται διαδήλωση στο άγαλμα Βενιζέλου.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων

Αύριο ο Μάικ Πομπέο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στις 10:30 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνέχεια τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ θα υποδεχθεί στις 11.25 στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο ΥΕΘΑ Νικόλαος Παναγιωτόπουλος. Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι η πρώτη φορά που ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επισκέπτεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, στις 12:30, θα διεξαχθούν συνομιλίες του Νίκου Δένδια με τον Μάικ Πομπέο στο υπουργείο Εξωτερικών οι οποίες θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Ιδιαίτερης σημασίας θα είναι η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (Mutual Defense Cooperation Agreement – MDCΑ).

Πρεσβεία ΗΠΑ: Η επίσκεψη Πομπέο εμβαθύνει τους ελληνοαμερικανικούς δεσμούς

Με ανάρτησή της στο Twitter, η πρεσβεία των ΗΠΑ καλωσορίζει τον υπουργό Εξωτερικών Μ. Πομπέο, και υπογραμμίζει ότι η επίσκεψη έρχεται σε μια στιγμή εξαιρετικής ευκαιρίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και εμβαθύνει τους δεσμούς στους τομείς των επενδύσεων, της ενέργειας, της άμυνας και πολλών άλλων.

Νewsroom Aθήνα 9.84 – Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα