back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σφαγή στο Παρίσι: Ο δράστης είχε ασπαστεί το Ισλάμ

Διαβάστε επίσης

Τέσσερις αστυνομικοί, μεταξύ αυτών μία γυναίκα, έχασαν τη ζωή τους το απόγευμα της Πέμπτης από χτυπήματα με μαχαίρι, μέσα στο αρχηγείο της αστυνομίας του Παρισιού, αφού δέχθηκαν επίθεση από έναν εργαζόμενο, ο οποίος στη συνέχεια έπεσε νεκρός από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.

Η επίθεση έγινε στο αρχηγείο της Αστυνομίας στο τέταρτο διοικητικό διαμέρισμα των Παρισίων, απέναντι από τον καθεδρικό της Νοτρ Νταμ.

Αρχικά ο δράστης της επίθεσης μαχαίρωσε με ένα κουζινομάχαιρο τρεις ανθρώπους, που βρίσκονταν στα γραφεία της υπηρεσίας του. Σε μια σκάλα, σκότωσε μια διοικητική υπάλληλο. Στη συνέχεια, στον περίβολο, ένας αστυνομικός τον διέταξε να αφήσει το μαχαίρι και στη συνέχεια άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας τον δράστη με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Το προφίλ του δράση

Είχε ασπαστεί το Ισλάμ

Γεννηθείς στη Μαρτινίκα (Γαλλικές Αντίλλες), ο εν λόγω διοικητικός υπάλληλος, ηλικίας 45 ετών, εργαζόταν στο Τμήμα Πληροφορικής, στη διεύθυνση πληροφοριών της Αστυνομικής Διεύθυνσης στο Παρίσι και έπασχε από κώφωση.

Όπως αποκαλύπτουν νεώτερες πληροφορίες, σύμφωνα με το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, o δράστης φαίνεται να είχε πρόσφατα προσηλυτιστεί στο Ισλάμ.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το BFMTV, ο 45χρονος είχε ασπαστεί το Ισλάμ εδώ και 18 μήνες.

Εκπρόσωπος του συνδικάτου Alliance της γαλλικής αστυνομίας δήλωσε στο BFMTV ότι ήταν ένας εργαζόμενος υπόδειγμα, χωρίς βεβαρημένο μητρώο». Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ, ο δράστης «δεν είχε ποτέ εκδηλώσει δυσκολίες στη συμπεριφορά του».

Μακρόν: Μια πραγματική τραγωδία

«Πραγματική τραγωδία»  χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν το θάνατο των τεσσάρων αστυνομικών. Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους επισκέφθηκε το σημείο για να εκφράσει «τη στήριξή μου και τη συμπαράστασή μου στο σύνολο του προσωπικού».

«Βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, ένας συνάδελφός τους πυροβόλησε και σκότωσε άλλους τέσσερις», σχολίασε ο Γάλλος πρόεδρος, σε μια επίσκεψη στο Ροντέζ (νότια Γαλλία).

Αναβλήθηκε η επίσκεψη του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών στην Ελλάδα

Εν τω μεταξύ, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψη στην Ελλάδα, του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ,  λόγω της επίθεσης στο Αρχηγείο της Αστυνομίας.

Πηγή: ΑΠΕ – AFP

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα