back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Υπόθεση Novartis: Tην άρση της βουλευτικής ασυλίας Λοβέρδου αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή Δεοντολογίας

Διαβάστε επίσης

Tην άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, με αφορμή τη δικογραφία που αφορά τον πρώην υπουργό για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας στην υπόθεση Novartis.

Την Πέμπτη το πρωί θα γίνει η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως τόσο οι βουλευτές της ΝΔ όσο και του ΚΙΝΑΛ που συμμετέχουν στην επιτροπή, επεσήμαναν ότι κανονικά η υπόθεση του κ. Λοβέρδου εφόσον το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται εμπίπτει στα υπουργικά καθήκοντα έπρεπε να παραπεμφθεί με βάση το άρθρο 86, δηλαδή το νόμο περί ευθύνης υπουργών και όχι με βάση το 62, δηλαδή την άρση ασυλίας. Υπενθύμισαν δε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ για κανένα αδίκημα υπουργού δεν προχώρησε άρση βουλευτικής ασυλίας, σημειώνοντας ωστόσο ότι στην περίπτωση του κ. Λοβέρδου πρέπει να γίνει σεβαστή η επιθυμία του να καταθέσει στην τακτική δικαιοσύνη.

Νωρίτερα, ο κ Λοβέρδος σε γραπτή του δήλωση, σημείωσε ότι δεν ανέχεται μύγα στο σπαθί του και θα συντρίψει το «ρασπουτινικό» παραδικαστικό κύκλωμα με τα μέσα που διαθέτει κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα, ενώ θύμισε ότι έχει μηνύσει τους εισαγγελείς και τον ηθικό -όπως λέει- αυτουργό της προηγούμενης κυβέρνησης.

Θετική ήταν η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας και για την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κυρανάκη, με αφορμή ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «τα επιδόματα πρέπει να δίνονται μόνο στα Ελληνόπουλα», μετά από μήνυση που είχε καταθέσει το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στην θετική εισήγηση της κοινοβουλευτικής επιτροπής προσμετρήθηκε το γεγονός ότι και σε αυτή την περίπτωση ο βουλευτής ζήτησε άρση ασυλίας του.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα