back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σύγκλιση, μεταρρυθμίσεις και δημόσιες επενδύσεις εντός Ευρωζώνης προτείνει ο Ντράγκι

Διαβάστε επίσης

Για τον ρόλο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη διάσωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη τιμήθηκε την Τρίτη ο Μάριο Ντράγκι, από την Ακαδημία Αθηνών.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι επεσήμανε την ανάγκη περαιτέρω θωράκισης της Ευρωζώνης μέσω ενίσχυσης των εργαλείων σύγκλισης, τα οποία στηρίζουν οικονομίες όπως η ελληνική.

Τόνισε, μάλιστα ότι παρά τις ατέλειές της η νομισματική ένωση μέσα σε λιγότερο από μια δεκαετία ύπαρξης «αντιμετώπισε μια κρίση που λίγοι μπορούσαν να προβλέψουν».

«Θέλουμε να ορίζουμε τις συνθήκες και όχι οι συνθήκες να ορίζουν τις πράξεις μας. Η διάγνωση για το τι πρέπει να γίνει είναι ξεκάθαρη. Ο οδικός χάρτης έχει διαμορφωθεί», συμπλήρωσε.

Ο Μάριο Ντράγκι εστίασε παράλληλα στην τόνωση της κατανάλωσης, την αύξηση των δημόσιων επενδύσεων και της ταχύτερης προώθησης μεταρρυθμίσεων, συνθήκες απαραίτητες για την ολοκλήρωση των πολιτικών ενοποίησης εντός της ΕΕ.

Ο κ. Ντράγκι θα έχει αύριο Τετάρτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Γιάννης Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα