back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ανεστάλη προσωρινά από τον ΕΦΕΤ η λειτουργία επιχείρησης στην Θεσσαλονίκη

Διαβάστε επίσης

Παραβάσεις της ισχύουσας νομοθεσίας που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία διαπίστωσαν οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΦΕΤ σε ελέγχους που πραγματοποίησαν σε επιχείρηση στην Θεσσαλονίκη.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας των καταναλωτών ο Φορέας προχώρησε στην προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της εγκατάστασης παραγωγής προϊόντων ζύμης(πίτσες, τυρόπιτες, σφολιατοειδή κλπ.) και ειδών ζαχαροπλαστικής με βάση το γάλα της εταιρείας “ΠΡΕΣΤΟ Α.Β.Ε.Ε.” που είναι στην περιοχή του Λαγκαδά στην Θεσσαλονίκη. Για την εφαρμογή της αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης ενημερώθηκαν άμεσα τόσο η Αδειοδοτούσα Αρχή όσο και η ΕΛΑΣ, ενώ ξεκινάει και η διαδικασία επιβολής προστίμου.

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ είχαν διαπιστωθεί στην συγκεκριμένη επιχείρηση παραβάσεις και σε προηγούμενους ελέγχους, ορισμένες καθ’ υποτροπή, για τις οποίες έχουν επιβληθεί ήδη διοικητικές κυρώσεις.

Πάντως, ο Φορέας καλεί τις επιχειρήσεις τροφίμων να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας, τόσο για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων όσο και για την σωστή λειτουργία τους.. Παράλληλα, διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι συνεχίζει τους συστηματικούς ελέγχους με σκοπό να προστατεύει τα συμφέροντά τους.

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα