back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το 4ο Athens Coffee Festival στην Τεχνόπολη

Διαβάστε επίσης

Είστε έτοιμοι να ανακαλύψετε τον μαγικό κόσμο του καφέ στο 4ο Athens Coffee Festival; Το τριήμερο 28-30/9 η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι θα γίνει ακόμα μία χρονιά το σημείο συνάντησης των επαγγελματιών του κλάδου του καφέ αλλά και των coffee lovers γενικότερα.

Το ATHENS COFFEE FESTIVAL είναι η μεγάλη γιορτή για τον καφέ και την κουλτούρα του, η οποία απευθύνεται εξίσου στους επαγγελματίες του κλάδου, τους home barista αλλά και το ευρύ καταναλωτικό κοινό!

Σε μία περίοδο που η αγορά του καφέ βρίσκεται στο απόγειο της ανάπτυξής της, διανύοντας την πιο ώριμη φάση της, το Αthens Coffee Festival αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για τους επαγγελματίες, αλλά και το ευρύ κοινό που ενδιαφέρεται να γνωρίσει από κοντά όλες τις καινοτομίες και τα δρώμενα της αγοράς, από τους εμβληματικούς οίκους espresso, αλλά και τους καταξιωμένους Έλληνες και ξένους specialty coffee roasters.

Επαγγελματίες και καταναλωτές

Στο Athens Coffee Festival περισσότερες από 120 επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν τα προϊόντα τους στους παρακάτω τοµείς:
Espresso blends, Mονοποικιλιακοί καφέδες, speciality coffees, Kαφέδες σε κάψουλες ή pods, Ελληνικοί καφέδες, Ποικιλίες πράσινου καφέ, Τσάι & ροφήµατα, Μηχανές espresso & µύλοι άλεσης, Brew bars & συστήµατα εκχύλισης, Εξοπλισµός χώρων καφεστίασης
Εργαλεία & σκεύη για baristas, Εξοπλισµός για home baristas κ.α.

Το ATHENS COFFEE FESTIVAL απευθύνεται τόσο στο ευρύ καταναλωτικό κοινό και home baristas όσο και στους επαγγελματίες όπως: Ιδιοκτήτες & managers cafe-bar, Ιδιοκτήτες καφεκοπτείων, Ιδιοκτήτες bakery cafes, Franchisees Καφεστίασης, Baristas & Coffee Roasters, Προσωπικό cafe-bar, Στελέχη της αγοράς της εστίασης, F&B Managers ξενοδοχείων, Χονδρέµποροι Τροφίµων & Ποτών κ.α.

Ο καφές είναι το πρώτο σε κατανάλωση ρόφηµα στον δυτικό κόσμο µετά το νερό µεταξύ όλων των -αλκοολούχων και µη- ποτών! Και η εγχώρια αγορά λοιπόν, χρόνο με τον χρόνο έχει να επιδείξει μία σημαντική άνοδο ως προς την ποσότητα που καταναλώνεται αλλά και μία σπουδαία βελτίωση όσον αφορά ποιότητα του καφέ που φτάνει στον τελικό καταναλωτή.

Το ATHENS COFFEE FESTIVAL πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, στο ιστορικό εργοστάσιο φωταερίου που έχει συνδεθεί στη συνείδηση του αθηναϊκού κοινού με τη διοργάνωση ιδιαίτερων καλλιτεχνικών, εικαστικών και γαστρονομικών εκδηλώσεων. Το βιομηχανικό ύφος και η ιστορική αύρα που αποπνέουν τόσο τα κτίρια όσο και οι υπαίθριοι χώροι, συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για τη φιλοξενία ενός φεστιβάλ γύρω από τον καφέ και την κουλτούρα του.

Ενδιαφέροντα masterclasses από Έλληνες και ξένους κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου θα αποτελέσουν και τις τρείς ημέρες του ATHENS COFFEE FESTIVAL το σημείο συνάντησης των επισκεπτών. θα παρουσιαστούν όλες οι νέες τάσεις που κυριαρχούν στη σύγχρονη διεθνή σκηνή του καφέ ενώ παράλληλα θα συζητηθούν και θα αναλυθούν οι προβληματισμοί που απασχολούν την παγκόσμια βιομηχανία του καφέ.

Όλες οι νέες τάσεις και οι καινοτομίες που κυριαρχούν στην εγχώρια και διεθνή σκηνή θα παρουσιαστούν στο ATHENS COFFEE FESTIVAL κατά την διάρκεια των ειδικευμένων εισηγήσεων για τους baristas αλλά και τους επιχειρηματίες της καφεστίασης.

Κορυφαία στελέχη της αγοράς, AST εκπαιδευτές και διακεκριμένοι επαγγελματίες θα μιλήσουν για τις τρέχουσες εξελίξεις, τις σύγχρονες ιδέες και την υλοποίησή τους, μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις και επιδείξεις.

Το Athens Coffee Festival θα φιλοξενήσει πλήθος σεμιναρίων και εξειδικευμένων παρουσιάσεων γύρω από τον καφέ. Γνωρίστε από κοντά τα μυστικά του αγαπημένου ροφήματος.

Στο χώρο του Coffee Masterclasses στo Innovathens θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια από ειδικούς, οι οποίοι θα λύσουν όλες τις απορίες και θα δώσουν απαντήσεις για κάθε πτυχή της διαδρομής του καφέ – από τη γέννηση του καρπού στο δέντρο έως και το τελικό ρόφημα στο φλιτζάνι.

Τα επίσημα πανελλήνια πρωταθλήματα του καφέ στο ATHENS COFFEE FESTIVAL. Ταλαντούχοι και φιλόδοξοι baristas θα αναμετρηθούν σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες με στόχο εκτός από τις πρώτες θέσεις την εκπροσώπηση της Ελλάδας στα αντίστοιχα παγκόσμια πρωταθλήματα.

Συγκεκριμένα στο ATHENS COFFEE FESTIVAL 2019 θα πραγματοποιηθούν τέσσερις διαγωνισμοί του SCA Greece: ο Roasting, o Latte Art, ο Cezve/Ibrik και ο Cup Tasters.

Το ATHENS COFFEE FESTIVAL υποδέχεται για πρώτη φορά τον πλέον καινοτόμο διαγωνισμό γεύσης και αρώματος, υποστηρίζοντας την καινοτομία και την δημιουργικότητα στον κλάδο του καφέ.

Στο 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα AeroPress, όπου 72 baristas θα δώσουν την μάχη του αρώματος και της γεύσης με τον τελικό νικητή να παίρνει το χρίσμα του εκπρόσωπου της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AeroPress που θα λάβει χώρα στο Λονδίνο τον Νοέμβριο 2019.

Γευστικές δοκιμές για τους λάτρεις του καφέ.

Το Athens Coffee Festival θα φιλοξενήσει και φέτος ένα ανοιχτό για το κοινό cupping session. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σπάνια blends και ποικιλίες από όλες τις καφεπαραγωγούς χώρες στην ειδικά διαμορφωμένη και εξοπλισμένη cupping area.

Στην τέχνη της γευστικής δοκιμής του καφέ θα μυηθεί το κοινό του Athens Coffee Festival,
με τη συμβολή των εκθετών του φεστιβάλ και των micro roasters από όλη την Ελλάδα, γνωρίζοντας από κοντά μοναδικές ποικιλίες από την Αφρική, τη Λατινική Αμερική και την Ασία.

Πλούσια δώρα επιφυλάσσουν για τους επισκέπτες του Athens Coffee Festival οι εκθέτες. Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ θα τους δίνεται η ευκαιρία μέσα από μίνι διαγωνισμούς γνώσεων να διεκδικήσουν τα έπαθλα τους.

Κατά τη διάρκεια του Athens Coffee Festival η κεντρική σκηνή που δεσπόζει στον υπαίθριο χώρο της Τεχνόπολης, θα «πλημμυρίσει» από μελωδίες και ενέργεια. Τον ρυθμό θα δίνουν δημοφιλείς ραδιοφωνικοί παραγωγοί και dj’s καθώς και το μουσικό συγκρότημά Alctrash που θα πραγματοποιήσει μία μοναδική συναυλία το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 20:00.

Το Athens Coffee Festival αποτελεί πλέον ένα από τα κορυφαία και πιο επιδραστικά φεστιβάλ στην αγορά του καφέ και τους ανθρώπους της στην χώρα μας ενώ έχει καταφέρει να μυήσει στην κουλτούρα του ποιοτικού καφέ χιλιάδες καταναλωτές.

Εκτός από τους επαγγελματίες της καφεστίασης, το Athens Coffee Festival είναι σχεδιασμένο ώστε να «αγκαλιάζει» και το δυναμικό καταναλωτικό κοινό που ενδιαφέρεται για τις νέες τάσεις κι εξελίξεις, οι οποίες φυσικά θα παρουσιαστούν μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για όσους αναζητούν παραπάνω γνώση στο κομμάτι του καφέ. Άλλωστε ο καφές αποτελεί το άτυπο εθνικό ρόφημα του Έλληνα.

Σε μία εκθεσιακή επιφάνεια 6.000 τ.μ. οι 40.000 αναμενόμενοι επισκέπτες του Athens Coffee Festival θα έχουν την δυνατότητα να δουν νέα και καινοτόμα προϊόντα τα οποία θα κάνουν την διαφορά στην επιχείρηση τους και θα τους βοηθήσουν να αναβαθμίσουν το προϊόν που προσφέρουν στον πελάτη τους ενώ οι καταναλωτές θα δουν νέες προτάσεις για την οικιακή χρήση τόσο σε ροφήματα όσο και σε home coffee machines.

Το Athens Coffee Festival τελεί υπό την αιγίδα του διεθνούς οργανισμού Specialty Coffee Association και για τη διοργάνωση του συνεργάζεται με τον SCA Greece, θεσμικό εκπρόσωπο του στη χώρα μας.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα