back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αστέρια αξιολόγησης στο δήμο Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Με τρία στα τέσσερα αστέρια αξιολογήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο σχεδιασμός προγράμματος του δήμου Αθηναίων για την υποστήριξη και φροντίδα χρόνιων πασχόντων και ατόμων της Τρίτης και Τέταρτης ηλικίας.

Το πρόγραμμα αφορά την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε ηλικιωμένους. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία των Δημοτικών Ιατρείων και την Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρία και θα επιχειρηθεί να προσφερθούν υπηρεσίες υγείας και φροντίδας ηλικιωμένων κατ ‘οίκον.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος για τη διεύθυνση Υγείας Μανόλης Καλαμπόκας, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, τόνισε: «αγκαλιάζουμε το αξιόλογο έργο της προηγούμενης διοίκησης για τους ηλικιωμένους και προσπαθούμε να το υλοποιήσουμε Την προηγούμενη εβδομάδα αξιολογήθηκε ο συγκεκριμένος σχεδιασμός και μάλιστα με τρία αστέρια και λάβαμε τη σχετική πιστοποίηση  από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το έργο χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ. Το πλάνο μας είναι να παρέχουμε πρωτοβάθμια περίθαλψη σε ηλικιωμένους μέσω των Δημοτικών Ιατρείων, τα οποία θα αναβαθμιστούν και θα στελεχωθούν, αλλά και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσους ανθρώπους βρίσκονται στα νοσοκομεία ενώ δεν θα έπρεπε να επιστρέψουν σπίτια τους και να τους παρέχουμε κατ΄οίκον φροντίδα».

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα