29.6 C
Athens
Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2020

Φ. Γεννηματά: Πολιτική αντεπίθεση με αυτοπεποίθηση

✚ ΑΘΗΝΑ

Το 1ο καλοκαιρινό φεστιβάλ του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» είναι γεγονός

Αυτό το καλοκαίρι συναντιόμαστε στο κέντρο της πόλης, στην οδό Κολοκοτρώνη, στο νούμερο 56 και στον πεζόδρομο της Νικίου για τη μεγάλη γιορτή πολιτισμού...

Δήμος Αθηναίων: Στήριξη σε 140 οικογένειες με ανήλικα παιδιά που έπληξε η πανδημία

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), στην πρώτη γραμμή της στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της πόλης, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο...

Και με ψηφιακή βιτρίνα η Δημοτική Αγορά Κυψέλης 

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης online Μια online Αγορά η Κypsel-e ετοιμάζεται να μπει στο cloud δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς επιχειρηματίες της Κυψέλης και άλλων...

Δήμος Αθηναίων: Ανανεωμένο ξεκινάει φέτος το πρόγραμμα «υιοθέτησης» νεοφυτευμένων δέντρων

Ανανεωμένο και ενταγμένο στο σύνολο δράσεων με τίτλο «Υιοθέτησε την Πόλη σου» ξεκινάει φέτος του πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Adopt-A-Tree / Υιοθέτησε νεοφυτεμένα δέντρα», μετά...

Χρυσό βραβείο για το πρόγραμμα «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία» 

Μεγάλη διάκριση έλαβε το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία», αποσπώντας το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Εκπαιδευτικές...

Με ομιλία της Φώφης Γεννηματά ξεκίνησαν σήμερα οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ.

Η κα Γεννηματά μίλησε για πολιτική αντεπίθεση με αυτοπεποίθηση του Κινήματος Αλλαγής η οποία θα είναι πολιτική, προγραμματική, για λύσεις προοδευτικές σε σύγχρονα σύνθετα προβλήματα. «Σε μια κοινωνία που έχει αλλάξει σύνθεση, ταυτότητα, προσανατολισμό και έμαθε μόνη της να τα βγάζει πέρα, η Κεντροαριστερά και η Σοσιαλδημοκρατία έχει χρέος και ευθύνη να δημιουργήσει ένα νέο συλλογικό αφήγημα όπου χωράνε όλοι», ανέφερε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

«Οποιαδήποτε μελλοντική κυβερνητική συνεργασία προϋποθέτει ξεκάθαρες, προοδευτικές, προγραμματικές συμφωνίες, όπως έχουμε αποφασίσει» τόνισε και πρόσθεσε:
«Είμαστε ένα κόμμα σοσιαλιστικό, πατριωτικό, μεταρρυθμιστικό, πολιτικά φιλελεύθερο, που εκφράζει τις προσδοκίες και τις ανάγκες των εργαζομένων, των επιστημόνων, των επαγγελματιών, των αγροτών, της μεσαίας τάξης και των μη προνομιούχων Ελλήνων.

Είμαστε ένα κόμμα παρεμβατικό στη Βουλή και μέσα στην κοινωνία. Δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε. Λέμε “Ναι” σε ό,τι πραγματικά συμβάλει στην έξοδο της χώρας από την κρίση, και θα συνεχίσουμε να λέμε “Όχι” σε νομοσχέδια που προωθούν το κομματικό κράτος, τη χειραγώγηση της αυτοδιοίκησης και την καταπάτηση δικαιωμάτων των εργαζόμενων».

Η Φώφη Γεννηματά απάντησε στην αμφισβήτηση που δέχεται και στο αίτημα για αναβίωση του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι θεσμικό κόμμα και με την κάρτα μέλους δεν κατοχυρώνουμε απλά την οικονομική μας αυτοτέλεια αλλά ταυτοποιούμε, ενεργοποιούμε, δίνουμε αποφασιστικό λόγο και ρόλο στα μέλη μας.

«Πρώτη εγώ εγγυώμαι το δικαίωμα όλων των στελεχών και των μελών μας στην άποψη, την κριτική, στην εναλλακτική και δημιουργική πρόταση. Αλλά είναι η ώρα να συναποφασίσουμε ότι αυτή τη θεσμική λειτουργία και τις δημοκρατικές διαδικασίες, τις σεβόμαστε όλοι. Το τρένο μας χωρά όλους. Αλλά θα προχωρήσει μπροστά και χωρίς συμβιβασμούς. Είμαστε Κίνημα Αλλαγής. Δεν γυρίζουμε πίσω», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά και προσέθεσε:

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και πρωταγωνιστεί στην άνοδο του καινούργιου. Υπάρχει μέσα από το Κίνημα Αλλαγής. Αυτό είναι το νέο που δημιουργούμε. Εμείς υπηρετούμε το νέο και την αλλαγή που υπηρετούσε πάντα το ΠΑΣΟΚ. Ας σταματήσουν λοιπόν τώρα όσοι εξακολουθούν να παίζουν με τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ και το συναίσθημα των ανθρώπων που το στηρίζουν. Δεν παραδίδουμε τα σύμβολά μας και την προοδευτική μας ταυτότητα. Είναι η περηφάνια μας. Είναι πολύτιμες για το παρόν και το μέλλον όλων μας. Προχωράμε μπροστά με λογισμό και με όραμα. Επόμενος σταθμός η Συνδιάσκεψη».

«Η επιστροφή της πολιτικής μετά από μια δεκαετία πόλωσης και διχασμού είναι δική μας υπόθεση, είναι υπόθεση του λαού και όχι υπόθεση των δήθεν τεχνοκρατών ή των αξιοποιήσιμων παντός καιρού. Αυτός είναι ο στόχος της προγραμματικής και ιδεολογικής μας συνδιάσκεψης. Να απαντήσουμε σε διλήμματα που ταλανίζουν τους προοδευτικούς σε όλη την Ευρώπη, αλλά με δική μας σφραγίδα και ταυτότητα. Η Σοσιαλδημοκρατία σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις», «θόλωσε το στίγμα μας» στα χρόνια της κρίσης, τόνισε και προσέθεσε: «Το κοινωνικό κράτος άρχισε να αποψιλώνεται παντού στην Ευρώπη. Οι τράπεζες και τα funds καθορίζουν και επιβάλουν πολιτικές σκληρής και διαρκούς λιτότητας. Στροφή τώρα στις ρίζες μας, στις σοσιαλιστικές μας ρίζες για να βρούμε τις απαντήσεις με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και τις σύγχρονες προκλήσεις».

«Οι αποφάσεις της Συνδιάσκεψης θα αποτελέσουν το δικό μας ολοκληρωμένο “αφήγημα” για την αναγέννηση της χώρας και τη σύγχρονη πρόταση διακυβέρνησης, για το παρόν και το μέλλον του λαού και του τόπου. Αυτή θα είναι η δική μας πρόταση για τα 200 χρόνια Ανεξαρτησίας», τόνισε ζητώντας από τα στελέχη να μιλήσουν με εξωστρέφεια. «Η παράταξή μας μπορεί να βγει ξανά μπροστά για την αναγέννηση της Ελλάδας. Με το πράσινο χρώμα της ελπίδας για ζωή, αλλά και το κόκκινο του αγώνα», ανέφερε.

Η κα Γεννηματά άσκησε δριμεία κριτική προς τη κυβέρνηση αναφέροντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινείται χωρίς συνολικό σχέδιο και πραγματική μεταρρυθμιστική πρόταση και ότι έχει αποδεχθεί τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και το Υπερταμείο. «Θα παρακολουθούμε στενά τα θέματα των ΕΛΠΕ, του αεροδρομίου, της ΔΕΗ, όπου αξιοποίησαν τα προβλήματα που δημιούργησε η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ για να την απαξιώσουν κι άλλο, τη διέσυραν και έστειλαν το λογαριασμό στους καταναλωτές», επισήμανε κι έκανε αναφορά στη κατάρρευση της Thomas Cook και τα προβλήματα που δημιουργεί στον ελληνικό τουρισμό, σημειώνοντας πως απαιτούνται «άμεσα μέτρα για τη στήριξη των επιχειρηματιών που πλήττονται και των εργαζομένων που μένουν άνεργοι και είναι πολλοί».

Για το προσφυγικό κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «συσκέπτεται χωρίς να σκέπτεται και να αποφασίζει». «Συνεχίζει και εδώ την ίδια πολιτική με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο αρμόδιος υπουργός επισκέφτηκε τη Μόρια και έφυγε πολύ ικανοποιημένος. 29.000 εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά είναι ευρωπαϊκό, είναι ανθρωπιστικό πρόβλημα που απαιτεί λύση τώρα και αλλαγή πολιτικής», ανέφερε.

Για την ψήφο των αποδήμων τόνισε ότι «η θέση μας είναι ξεκάθαρη απέναντι στα παιχνίδια της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ». Υπογράμμισε ότι η θέση του ΚΙΝΑΛ είναι «ένα μεγάλο “Ναι”. Επιστολική ψήφος, συνυπολογισμός της ψήφου τους στο εθνικό αποτέλεσμα και βέβαια εκλογή εκπροσώπων τους στην ελληνική Βουλή» και επανέλαβε πως «παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο και το Σύνταγμα δεν θα επιτρέψουμε».

Για την υπόθεση Νοvartis απέδωσε τις εξελίξεις στη προσπάθεια των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα να συμψηφίσουν τις ευθύνες τους, ενώ υποστήριξε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα ψηφίσει την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής και εκεί θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, αναζητώντας και αναδεικνύοντας τις ευθύνες όλων των εμπλεκομένων όσο ψηλά και αν βρίσκονται. «Για να συνεννοούμαστε: όπως δεν μίλησε ποτέ ο κ. Τσίπρας για τις ευθύνες της ΝΔ την Καραμανλική περίοδο, έτσι σπεύδει να παραγράψει ο κ. Μητσοτάκης τις ευθύνες του κ. Τσίπρα παντού, σε όλα τα κρίσιμα θέματα», τόνισε η κ. Γεννηματά .

Επέμεινε ότι το ΚΙΝΑΛ θα επαναφέρει τη πρόταση του για Εξεταστική Επιτροπή για τη πορεία της χώρας από τη είσοδο στο ευρώ έως σήμερα γιατί, όπως είπε, «δεν υπάρχει άλλος τρόπος να κλείσουν οι πληγές». «Δεν θα πετύχουμε την εθνική συνεννόηση, αν αφήσουμε την ιστορία να την γράψουν οι μικροπολιτικές στοχεύσεις της στιγμής. Αυτό επιδιώκουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αρνούνται με κάθε τρόπο τη συνεννόηση ακόμα και για σοβαρά, μεγάλα θέματα του τόπου. Τις προκλήσεις όμως θα τις ξαναβρούμε μπροστά μας και θα είμαστε ασυγχώρητοι αν δεν έχουμε εθνικά θωρακιστεί με μνήμη, μεταμέλεια, συσπείρωση και σχέδιο» τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «δεν πήρε κανένα μήνυμα από τις κάλπες και συνεχίζει να δείχνει αλαζονεία, αυταρέσκεια, καμία ουσιαστική αυτοκριτική- συνεχίζει τις διχαστικές λογικές», και πρόσθεσε ότι είναι συνάμα αμήχανος να ασκήσει ξανά αντιπολίτευση αφού δεν έχει πρόταση για τη χώρα. «Είτε super market είτε μπακάλικο κάνουν το κόμμα τους όπως τσακώνονται, ληγμένα πουλούν. Και ο κόσμος δεν θα πάρει. Δεν θα επιτρέψουμε οι τοξικές πολιτικές επιλογές του κ. Τσίπρα, αφού έφθειραν την Αριστερά, να “δηλητηριάσουν” και την Κεντροαριστερά», είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

Nachrichten auf Deutsch

Die griechische Regierung kündigte zusätzliche Maßnahmen in Bezug auf Ankünfte hauptsächlich aus benachbarten Balkanländern, aber auch verstärkte Kontrollen im Inland in den kommenden Tagen,...

Η διαβούλευση για τον Μεγάλο Περίπατο προχωρά – Οι παρεμβάσεις στο Εμπορικό Τρίγωνο και την Πλάκα

Οι παρεμβάσεις που φέρνουν ισορροπία στις μετακινήσεις και τη λειτουργία της τοπικής αγοράς στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας και την Πλάκα και οι οποίες...

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων κορονοϊού από την πύλη εισόδου του Προμαχώνα στα σύνορα με Βουλγαρία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, κι ενώ, σύμφωνα...

Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει τον Πολιτισμό: 78 εκδηλώσεις στα θέατρα Κολωνού και Γκράβας

Όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, από τις 13 Ιουλίου ως τις 10 Οκτωβρίου, 78 εκδηλώσεις στα θέατρα Κολωνού και Γκράβας Αυτό το διαφορετικό καλοκαίρι,...

Τηλεδιάσκεψη για κορονοϊό: Πρόσθετα μέτρα σε αφίξεις και αυξημένοι έλεγχοι στο εσωτερικό της χώρας

Πρόσθετα μέτρα σε ότι αφορά τις αφίξεις κυρίως από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες, αλλά και αυξημένους ελέγχους στο εσωτερικό τις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε η...

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το χυδαίο ψέμα περί «αστυνομικού του ΣΥΡΙΖΑ που απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου»

Το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή το χυδαίο ψέμα περί «αστυνομικού του ΣΥΡΙΖΑ που απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου». Η ανακοίνωση αναφέρει: Ο κατασταλτικός εκτροχιασμός...

Μουσική Τεχνόπολη 2020: Safety first – Κλείσε θέση σε ένα υπέροχο συναυλιακό καλοκαίρι!

Γιατί ακόμα κι αν κρατάμε απόσταση, η μουσική μας ενώνει Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, ο πιο αγαπημένος συναυλιακός χώρος της πόλης, θα ανάψει και πάλι...

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η διαβούλευση για τον Μεγάλο Περίπατο προχωρά – Οι παρεμβάσεις στο Εμπορικό Τρίγωνο και την Πλάκα

Οι παρεμβάσεις που φέρνουν ισορροπία στις μετακινήσεις και τη λειτουργία της τοπικής αγοράς στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας και την Πλάκα και οι οποίες...

Νέα συγκέντρωση κατοίκων για τη διάσωση πάρκου στους Αμπελόκηπους

Νέα ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την διάσωση του πάρκου δίπλα στο «Μετρό Αμπελόκηποι» (Λ. Αλεξάνδρας και Βουρνάζου) θα πραγματοποιήσουν κάτοικοι της περιοχής ,την Τετάρτη...

Είκοσι καλοκαιρινές ιστορίες από τον Αθήνα 9.84 και τον Γιώργο Νανούρη – Σήμερα o Πυγμαλίων Δαδακαρίδης διαβάζει το «Σαν τους κόκκους του αλατιού»

Απόσπασμα από το διήγημα του Νίκου Χρυσού που δημοσιεύτηκε στο site www.fractalart.gr, διαβάζει σήμερα στο σταθμό της πόλης ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης. Ο Δήμος της Αθήνας...

Ανοιχτή Πόλη: ” Επιδείξεις αστυνομικής αυθαιρεσίας”

Δριμεία κριτική ασκεί η Ανοιχτή Πόλη στην κυβέρνηση για την επίθεση που εξαπέλυσαν άνδρες των ΜΑΤ εναντίον διαδηλωτών στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα,...

Δήμος Αθηναίων: Συνεχίζονται μέρα και νύχτα οι ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους της πόλης

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται, μέρα και νύχτα, στην καρδιά του καλοκαιριού το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων δρόμων του Δήμου Αθηναίων. Ένα μεγάλο πρόγραμμα που ξεκίνησε τον περασμένο...