back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αναβολή για τις 9/10 στη δίκη των «28»

Διαβάστε επίσης

Στις 9 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει τελικά η δίκη των «28», αν δεν προκύψει πάλι πρόβλημα, καθώς σήμερα διεκόπη λόγω ακαταλληλότητας της αίθουσας.

Από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων τέθηκε ζήτημα αλλαγής αίθουσας, γιατί η 100Γ στην οποία ήταν προγραμματισμένο να γίνει η δίκη είναι μικρή, με αποτέλεσμα να μην χωράνε οι δικηγόροι, οι οποίοι είναι περισσότεροι από 30.

Οι συνήγοροι κατέθεσαν αίτημα στην έδρα, λέγοντας πως δεν μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους όρθιοι και δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία υπό τέτοιες συνθήκες και αυτή τη στιγμή αναζητείται νέα αίθουσα.

Οι παρόντες

Από τους κατηγορούμενους, παρόντες στο δικαστήριο ήταν οι δέκα από τους 28 και συγκεκριμένα οι: Κουρίδης, Σταθόπουλος, Παπακωνσταντίνου, Προύντζος, Δούρος, Μπριάκος, Αρβανιτίδης, Ιωαννίδης, Γιάχος, Σπάθας.

Από δικηγόρους εκπροσωπούνται οι Μαρινάκης, Σαρρής, Καμπαξής, Αμπάρκιολης, Δημητρόπουλος, Λαναρής, Σα Πίντο, Μπάρμπας, Αμαραντίδης, Ιωάννου, Καλογέρης, Μάνος, Παυλίδης, Σκαθαρούδης, Μορένο, Σπανός, Αγγελόπουλος, Κομπότης.

Απόντες αλλά με τη διευκρίνιση ότι θα παρευρεθούν όταν έρθει η ώρα να καταθέσουν, είναι και οι περισσότεροι μάρτυρες ανάμεσά τους ο Γιάννης Αλαφούζος, ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Αλέξης Κούγιας, με την πρόεδρο της έδρας να επισημαίνει ότι “η δίκη δεν γίνεται με ραντεβού”.

Οι 28 κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι κατά περίσταση με τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας (πλημμέλημα) και της κακουργηματικής αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα