back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δύο νεκροί από την κακοκαιρία- Ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά και 10.500 κεραυνοί στο Ιόνιο

Διαβάστε επίσης

Δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σήμερα από κεραυνούς, καθώς τα έντονα φαινόμενα κακοκαιρίας σαρώνουν πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Τραγικό τέλος βρήκε σήμερα ένας 35χρονος αλλοδαπός εργάτης στην Μυρσίνη της Ηλείας, όταν κτυπήθηκε από κεραυνό, την στιγμή όπου στην συγκεκριμένη περιοχή είχε εκδηλωθεί καταιγίδα.

Ομοεθνείς του που βρίσκονταν στην ίδια περιοχή, μόλις τον είδαν να πέφτει στο έδαφος, ειδοποίησαν τις αρχές. Στην συνέχεια ο 35χρονος διακομίστηκε στο κέντρο υγείας της περιοχής, όπου εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος όταν εκδηλώθηκε η καταιγίδα βγήκε, για άγνωστο ακόμα λόγο, από το σπίτι με αποτέλεσμα να κτυπηθεί από τον κεραυνό. Έρευνες για τα αίτια του τραγικού περιστατικού διενεργεί η Αστυνομία.

Ανάλογη τραγωδία εκτυλίχθηκε και στην περιοχή της Κυπαρισσίας, όπου ένας άνδρας 56 ετών, έχασε την ζωή του από κεραυνό στον σκουπιδότοπο του δήμου Τριφυλίας στο Αλιμάκι. Σύμφωνα με πληροφορίες  ο άτυχος άνδρας είχε πάει μαζί με άλλα τρία άτομα στον παράνομο σκουπιδότοπο και έψαχνε για αντικείμενα και ρουχισμό.

Σαρώνει η κακοκαιρία

Η επιδείνωση του καιρού έχει ξεκινήσει από τα δυτικά, με ισχυρές καταιγίδες να πλήττουν από τα ξημερώματα, Γιάννενα, Ιθάκη, Κεφαλλονιά και Ηλεία.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία στον Πύργο της Ηλείας δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων  ενώ το παραλιακό χωριό Αγία Ευφημία στην Κεφαλλονιά, πνίγηκε στη λάσπη, καθώς χείμαρροι λόγω της βροχής, κατέβαζαν φερτά υλικά.

Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών περίπου 10.500 κεραυνοί έπεσαν στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα

Το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε πάνω από 10.500 κεραυνούς έως τις 13:00, εκ των οποίων περίπου 7.000 πάνω από την θάλασσα και 3.500 πάνω από την ξηρά. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή τους.

=

Παράλληλα, πολύ μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του σταθμού του Πύργου Ηλείας, όπου καταγράφηκαν 100 χιλιοστά βροχής.

Για το υπόλοιπο της ημέρας σήμερα αναμένεται σταδιακή επέκταση των φαινομένων στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Μακεδονία, στη Θράκη, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια και στο Αιγαίο.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 25/09, όμως από το πρωί θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα περιοριστούν στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια, στην Κρήτη και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και έως το απόγευμα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 μποφόρ, ενώ κατά τις ώρες εκδήλωσης καταιγίδων θα παρουσιάζουν ισχυρές ριπές.

Ιδιαίτερα για την περιοχή της Θεσσαλονίκης αναμένονται βροχές από το πρωί έως και το βράδυ της Τρίτης 24/09, οι οποίες από το μεσημέρι θα ενισχυθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα