back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Νέα επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε υπό κατάληψη κτίριο στα Εξάρχεια

Διαβάστε επίσης

Στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και ακολούθως μετά την ταυτοποίηση τους σε δομές φιλοξενίας θα οδηγηθούν περισσότεροι από 130 πρόσφυγες και μετανάστες, στην πλειοψηφία τους οικογένειες Σύρων, που διέμεναν στο υπό κατάληψη κτήριο στα Εξάρχεια που εκκενώθηκε το πρωί από την Αστυνομία.

Το κτήριο στη συμβολή των οδών Οκτάβιου Μερλιέ και Πρασσά όπου στέγαζε το 5ο Λύκειο Αθηνών ήταν υπό κατάληψη από το 2014.

Από νωρί;ς το πρωί  είχαν φτάσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, κρατική ασφάλεια), καθώς και 4 πούλμαν προκειμένου να μεταφέρουν τους πρόσφυγες και μετανάστες στη διεύθυνση αλλοδαπών, ώστε να γίνει εξακρίβωση στοιχείων.

Στη συνέχεια όσοι έχουν αιτηθεί άσυλο θα μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας, ενώ όσοι βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα θα μεταφερθούν στην Αμυγδαλέζα προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία απέλασής τους.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε έλεγχος και για ναρκωτικά, χωρίς ωστόσο να βρεθούν παράνομες ουσίες.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η ΕΛΑΣ είχε προχωρήσει σε εκκένωση δύο υπό κατάληψη κτηρίων στην οδό Αχαρνών απομακρύνοντας πάνω από 250 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν μέσα σε αυτά.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα