back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θέτρο Τέχνης: Από τον Κάρολο Κουν στον κόσμο

Διαβάστε επίσης

Ο καθείς και τα όπλα του

Μοιαζει πιθανό ότι για να κρατηθεί ζωντανό το πνεύμα του κορυφαίου Καρόλου Κουν μέσα στον χώρο που ο ίδιος δημιούργησε, πρέπει το βλέμμα να γυρίσει προς τον έξω κόσμο. Ισως πρέπει το θέατρο Τέχνης να γίνει ένας ανοιχτός πόλος, που δεν ξεχνά τα θεμέλια του, σέβεται το παρελθόν του και κοιτά προς τον κόσμο. Να ρισκάρει. Σε αυτό το πνεύμα και με γραμμένο στο προσκεφάλι της το στίχο του Ελύτη ο καθείς και τα όπλα του, η καλλιτεχνική διευθύντρια Μαριάννα Κάλμπαρη παρουσίασε το ρεπερτόριο της περιόδου 2019-2020, που χρακτηρίζεται από έντονη διάθεση καλλιτεχνική εξωστρέφειας.

Από τον Στήβεν Χόκινγκ στην Επανάσταση

Μετακλήσεις, συνεργασίες και νέες παραγωγές χαρακτηρίζουν τη νέα καλλιτεχνική χρονιά. Μέσα από την πλατφόρμα ελληνοϊταλικής συνεργασίας Italian Focus το Θέατρο Τέχνης έρχεται σε καλλιτεχνικό διάλογο με 4 θεατρικούς φορείς της Κάτω Ιταλίας. Δύο παραγωγές του Τέχνης, οι «Δούλες» σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη και ο «Ιούλιος Καίσαρας» σε σκηνοθεσία Νατάσας Τριανταφύλλου θα παρουσιαστούν στην Ιταλία στην ελληνική γλώσσα με αγγλικούς υπερτιτλους και 4 Ιταλικές παραγωγές θα φιλοξενηθούν στις σκηνές της Φρυνίχου, του Υπογείου και του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Η εξωστρέφεια όμως βρίσκει χώρο και για σνεργασίες με ελληνικούς φορείς. Στο πλαίσιο της νέας μακροχρόνιας συνεργασίας με την Εθνική Λυρική Σκηνή θα παρουσιαστούν σε επανάληψη οι «Εκκλησιάζουσες- μια λαϊκή οπερέτα» σε μετάφραση-λιμπρέτο- μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και το «Νεκρό Νερό» σε σκηνοθεσία-δραματουργία Θέμελη Γλυνάτση. Φέτος εγκαινιάζεται και συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και το θέατρο Αμαλία στη Θεσσαλονίκη.

8 νέες παράγωγες

8 νέες παραγωγές προετοιμάζονται για την καλλιτεχνική περίοδο 2019-2020 μεταξύ των οποίων το έργο «Ρίττερ, Ντενέ, Φος» του Τόμας Μπέρνχαρτ σε σκηνοθεσία Μαρίας Πρωτόππα, το «Everybody dies young» ένα έργο για τη μνήμη και το «Σύντομο καλοκαίρι της αναρχίας» ένα έργο πεδίο μαχης ιδεών για τους διάφορους τύπους επανάστασης σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καράζηση. Με ενδιαφέρον αναμένεται η διασκευή του έργου «Το χρονικό του χρόνου» του Στήβεν Χόκινγκ από τη Νατάσα Τριανταφύλλη.

Για τρίτη συνεχόμενη σεζόν θα φιλοξενηθεί το πρόγραμμα «200 χρόνια από την επανάσταση- ποια είναι η σύγχρονη Ελλάδα;» με επιστημονικές και καλλιτεχνικές δράσεις για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

Βάσια Μπακετέα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα