back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αλέξης Χαρίτσης για Νοvartis στον Αθήνα 9.84: “Θέλουμε να αναδείξουμε το πραγματικό σκάνδαλο που πλήγωσε το κοινό περί δικαίου αίσθημα των Ελλήνων πολιτών”

Διαβάστε επίσης

Για προσπάθεια χυδαίου αντιπερισπασμού της κυβέρνησης από το πραγματικό σκάνδαλο Νοvartis και σκευωρίας, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, αναφερόμενος στην απόφαση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, να προχωρήσει σε  συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με την υπόθεση.

Μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στον Αρη Τόλιο προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συναινέσει σε τίποτα με την κυβέρνηση, καθώς – όπως είπε – “θέλουμε να αναδείξουμε το πραγματικό σκάνδαλο, που πλήγωσε το κοινό περί δικαίου αίσθημα των Ελλήνων πολιτών, αλλά στοίχισε και δισεκατομμύρια στα δημόσια ταμεία.” Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Χαρίτσης “θα πρέπει να δούμε όλες τις καταγγελίες, να έρθουν όλα στο φως, όμως οι καταγγελίες δεν μπορούν να αφορούν σε δηλώσεις πολιτικών προσώπων. Εμείς, επειδή δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, λέμε να διερευνηθούν τα πάντα”.

Για την απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να βγάλει από το κάδρο των ευθυνών τον πρώην πρωθυπουργό κ.Τσίπρα, είπε ότι αδυνατεί να αντιληφθεί πώς ο κ. Μητσοτάκης σε μια κλειδωμένη δικογραφία, αξιολόγησε ποιος έχει ευθύνη και για ποιον υπάρχουν στοιχεία και θα πρέπει να συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή. “Ειλικρινά αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας απαντήσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός” σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτηθείς σχετικά με τη δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου περί εξεταστικής επιτροπής, εκτίμησε πως θα πρέπει να αξιοποιηθούν όλες οι θεσμικές δυνατότητες προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος μια υπόθεση που ταλάνισε τον ελληνικό λαό.

Αναφερόμενος στην απόφαση του ΣτΕ που έκρινε ως αντισυνταγματικά  την αναγραφή ιθαγένειας και  θρησκεύματος στους τίτλους σπουδών  και του προγράμματος σπουδών Γαβρόγλου για  τα θρησκευτικά, τόνισε ότι πρόκειται για απόφαση που οδηγεί την ελληνική πολιτεία στο παρελθόν.“Η πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν ενιαία, προσπάθησε να δημιουργήσει γέφυρες με την Εκκλησία, αλλά και να εκσυγχρονίσει τα προγράμματα σπουδών”, κατέληξε ο κ. Χαρίτσης  χαρακτηρίζοντας πάντως  σωστή την απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης  Κεραμέως για κατάργηση της αναγραφής θρησκεύματος και  ιθαγένειας στα  απολυτήρια  Δημοτικού και Λυκείου.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα