back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αλ. Χαρίτσης για Novartis: Θέλουμε να αναδείξουμε το πραγματικό σκάνδαλο, που πλήγωσε το κοινό περί δικαίου αίσθημα των Ελλήνων πολιτών

Διαβάστε επίσης

Για «προσπάθεια χυδαίου αντιπερισπασμού από το πραγματικό σκάνδαλο και σκευωρίας» κατηγόρησε την Κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, αναφερόμενος στην απόφαση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, να προχωρήσει σε προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη «Στάση των 2», προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συναινέσει σε τίποτα με την κυβέρνηση, καθώς, όπως είπε, «θέλουμε να αναδείξουμε το πραγματικό σκάνδαλο, που πλήγωσε το κοινό περί δικαίου αίσθημα των Ελλήνων πολιτών, αλλά στοίχισε και δισεκατομμύρια στα δημόσια ταμεία».

«Να τις δούμε όλες τις καταγγελίες, όλα στο φως, όμως οι καταγγελίες δεν μπορούν να αφορούν σε δηλώσεις πολιτικών προσώπων. Εμείς επειδή δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, λέμε να διερευνηθούν τα πάντα», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για την απόφαση του κ. Μητσοτάκη να βγάλει έξω από το κάδρο τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Χαρίτσης απάντησε: «Αδυνατώ να αντιληφθώ, πώς ο κ. Μητσοτάκης σε μια κλειδωμένη δικογραφία, αξιολόγησε ποιος έχει ευθύνη και για ποιον υπάρχουν στοιχεία και πρέπει να συσταθεί προανακριτική επιτροπή. Ειλικρινά αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας απαντήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Σε ερώτηση για την δήλωση Βενιζέλου περί Εξεταστικής Επιτροπής, ο κ. Χαρίτσης απάντησε: «Θεωρούμε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν όλες οι θεσμικές δυνατότητες για να διερευνηθεί σε βάθος μια υπόθεση που ταλάνισε τον ελληνικό λαό».

Τέλος, αναφερόμενος στην απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικά τα προγράμματα σπουδών Γαβρόγλου για τα θρησκευτικά, είπε ότι είναι μια απόφαση που οδηγεί την ελληνική πολιτεία στο παρελθόν.

«Η πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν ενιαία, προσπάθησε να δημιουργήσει γέφυρες με την εκκλησία, αλλά και να εκσυγχρονίσει τα προγράμματα σπουδών», κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα