back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σύσκεψη για την επίλυση προβλημάτων της Ακρόπολης

Διαβάστε επίσης

Η επίλυση προβλημάτων του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης ήταν το θέμα σύσκεψης υπό την υπουργό πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Αποφασίστηκε να εισαχθεί το θέμα της αντικατάστασης του αναβατορίου της Ακρόπολης στη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, την 1η Οκτωβρίου.

Στην ίδια συνεδρίαση θα εισαχθεί και η πρόταση βελτίωσης και επαναφοράς του φωτισμού των μνημείων και του Βράχου της Ακρόπολης, στο επίπεδο της μελέτης του Πιέρ Μπιντό, ο οποίος το 2004 είχε αναλάβει τον φωτισμό του αρχαιολογικού χώρου.

Επίσης, το έργο της βελτίωσης και αναβάθμισης της αντικεραυνικής προστασίας των μνημείων προβλέπεται να έχει υλοποιηθεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Τέλος, όσον αφορά στην πορεία του έργου της κτηριακής αναβάθμισης του παλαιού μουσείου στον Βράχο της Ακρόπολης, που εκτελείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 – Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής, ζητήθηκε οι μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης, τα οποία υλοποιούνται με μέριμνα της Εφορείας Αρχαιοτήτων της πόλης των Αθηνών, να έχουν ολοκληρωθεί ως τις 30 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα