back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κολωνός: Αύξηση στα περιστατικά εγκληματικότητας

Διαβάστε επίσης

Τον «κώδωνα» του κινδύνου χτυπά η τοπική κοινωνία του Κολωνού, με αφορμή την αύξηση τους τελευταίους μήνες στα περιστατικά εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και τον ελλιπή φωτισμό σε μέρη που όταν πέφτει το φως της ημέρας αποτελούν πλέον επικίνδυνες ζώνες για μεγάλους και μικρούς.

Περιοχές που άλλωστε έσφυζαν από ζωή έχουν μετατραπεί το βράδυ σε ένα «γκέτο» παραβατικότητας με τις κλοπές να αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο και ο ελλιπής φωτισμός να εξελίσσεται όπως δείχνουν τα πράγματα ως ο καλύτερος «σύμμαχος» για το…καμουφλάζ των εγκληματικών στοιχείων που δρουν εδώ και καιρό στην ευρύτερη περιοχή. Καταστηματάρχες και κάτοικοι μπροστά σε αυτή την κατάσταση καταγγέλλουν την απουσία της αστυνομίας αλλά και των αρμοδίων φορέων που μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματα τους. Πλατεία Πέτρουλα, Ακαδημία Πλάτωνος, Λόφος Ιππείου Κολωνού και Λόφος Σκουζέ είναι οι περιοχές που καταγράφονται τα περισσότερα προβλήματα , σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες των κατοίκων.

[su_slider source=”media: 129161,129160,129158,129157,129151″ width=”700″ height=”460″ title=”no”]

Στην πλατεία Πέτρουλα, ένα από τα πολυσύχναστα σημεία συνάντησης του Κολωνού, φαίνεται το τελευταίο διάστημα να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα περιστατικά κλοπών. Οι μικροκλοπές τσαντών είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, με τους κατοίκους να καταγγέλλουν ότι η πλατεία όταν πέσει η νύχτα αποτελεί απλησίαστο μέρος… « Με έκλεψαν την περασμένη εβδομάδα την ώρα που πήγα να διασχίσω την πλατεία. Έκλεψαν πριν ένα μήνα και την γυναίκα μου», μας είπε χαρακτηριστικά ο 80χρονος κύριος Κώστας που μένει 50 χρόνια σε παρακείμενο δρόμο, γέννημα θρέμμα της περιοχής. Παράλληλα, σημείωσε ότι όταν πέφτει το Φως της ημέρας αποφεύγουν πλέον πολλοί κάτοικοι να κάνουν βόλτα στην πλατεία λόγω αυτής της κατάστασης. « Φωτισμός υπάρχει αλλά είναι ελλιπής. Θα μπορούσαν να τοποθετηθούν λάμπες τύπου led και επίσης να υπάρχει πιο έντονη η παρουσία της αστυνομίας και της δημοτικής αστυνομίας μιας και είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι στην περιοχή δρουν ομάδες Ρόμα. Καθημερινά βρίσκουμε πεταμένες τσάντες και πορτοφόλια ενώ πολλά μαγαζιά έχουν βρεθεί στο στόχαστρο κλεφτών».

Στην Ακαδημία Πλάτωνος οι κάτοικοι περιγράφουν αντίστοιχα μις κατάσταση τραγική με τα περιστατικά κλοπών. Ενδεικτική η μαρτυρία του 70 χρόνου κυρίου Κώστα για το συμβαίνει στην περιοχή:

«Μόλις πρόσφατα μου έκλεψαν εδώ στο πάρκο το κινητό μου μέρα μεσημέρι. Κάνω πλέον την βόλτα μου χωρίς να κουβαλάω πάνω μου κινητό και χρήματα. Μόνο κάτι ψιλά για να πιώ τον καφέ μου. Ακόμη και ο φωτισμός είναι ελλιπής με ό,τι αυτό συνεπάγεται τις βραδινές ώρες. Τη νύχτα δεν τολμάς να κυκλοφορήσεις σε αυτά τα μέρη. Η αστυνομία είναι απούσα στην περιοχή μας».

Τραγική κατάσταση περιγράφουν οι κάτοικοι και στον λόφο Ιππείου Κολωνού. Η περιοχή έχει μετατραπεί το βράδυ σε βάση ατόμων από εξαρτημένες ουσίες (ναρκωτικά) και έκλεισε λόγω αυτής της κατάστασης η καφετέρια του Καπράλου που λειτουργούσε μέχρι πρότινος στον λόφο μιας και ο κόσμος έπαψε πλέον να την επισκέπτεται λόγω επικινδυνότητας. Οι κάτοικοι εξηγούν ότι φωτισμός υπάρχει στον λόφο αλλά δυστυχώς σχεδόν κάθε βράδυ σπάνε πολλές λάμπες τα εξαρτημένα άτομα που συγκεντρώνονται στην περιοχή με αποτέλεσμα ουκ ολίγες φορές να έρχονται συνεργεία του δήμου προκειμένου να αποκαταστήσουν τις σπασμένες λάμπες. Κλοπές σε τσάντες, κινητά και γενικότερα σε καταστήματα αποτελούν καθημερινό φαινόμενο. « Μόλις εχθές έκλεψαν το περίπτερο μου. Μου πήραν από μέσα ότι είχα σε πραμάτεια. Ακόμη και τα γυαλιά μου», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Σοφία που διατηρεί χρόνια περίπτερο δίπλα στον λόφο Σκουζέ, περιγράφοντας μας μια κατάσταση όπου οι κλοπές καταστημάτων φαίνεται να έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα στην γύρω περιοχή. Επισημαίνεται ότι στις παρυφές του λόφου Σκουζέ λειτουργούν σχολεία και πως οι καθηγητές και μαθητές ουκ ολίγες φορές βρίσκουν έξω από την είσοδο χρησιμοποιημένες σύριγγες!

Στον λόφο Στρέφη οι κάτοικοι θέτουν ως θέμα προτεραιότητας τον ελλιπή φωτισμό. Ειδικά τις βραδινές ώρες δεν μπορείς να περπατήσεις εύκολα. Παράλληλα, σημειώνουν ότι στην περιοχή καταγράφονται περιστατικά κυρίως μικρό κλοπών μιας και λίγα μέτρα πιο κάτω είναι το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. « Ένα από τα προβλήματα μας είναι επίσης ότι στον λόφο Στρέφη υπήρχαν κούνιες για τα μικρά παιδιά και τώρα έχουν απομείνει μόνο τα σίδερα… Κανένας δεν έχει φροντίσει να αποκαταστήσει την ζημιά και να στρωθεί κάτω συνθετικός χλοοτάπητας για την προστασία των παιδιών. Όσον αφορά τις μικροκλοπές έχουμε κάνει υπόμνημα προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Ελπίζουμε η καφετέρια στον λόφο που φαίνεται να ξανανοίγει, μιας και γίνονται το τελευταίο διάστημα εργασίες εντός τους χώρου, να δώσει νέα πνοή σε αυτόν τον λόφο. Η καφετέρια ήταν κλειστή εδώ και πολύ καιρό λόγω αυτής της κατάστασης, δήλωσε χαρακτηριστικά η 55χρονη κυρία Όλγα.

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, επισκέφθηκε χθες τη Διεύθυνση Ηλεκτρολογικού, όπου έγινε αναλυτική συζήτηση για τους τρόπους με τους οποίους θα εξασφαλιστεί επαρκής και σωστά σχεδιασμένος αστικός φωτισμός έτσι ώστε να μην υπάρχουν σκοτεινές γειτονιές και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας κατοίκων και επισκεπτών.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα