back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Υπόθεση Novartis: Η κατάθεση Αγγελή για τον «Ρασπούτιν»

Διαβάστε επίσης

Φωτογραφίζει χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης για την υπόθεση Novartis Γιάννης Αγγελής τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, γνωστό και με το προσωνύμιο «Ρασπούτιν» ότι καθοδηγούσε το έργο της δικαιοσύνης για στοχοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας www.dikastika.gr, στην κατάθεση του που περιλαμβάνεται στη δικογραφία που έφθασε στη Βουλή κάνει λόγο για προαποφασισμένη δίωξη για τους Αν. Λοβέρδο, Αδωνη Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.

«Η κ. Δημητρίου γνωρίζει ποιος είναι ο “Ρασπούτιν” και μου είχε γνωστοποιήσει το όνομά του. Η κ. Δημητρίου μου είχε πει ότι ο “Ρασπούτιν” επικοινωνούσε με την κ. Τουλουπάκη μέσω τρίτου προσώπου. Στην εισαγγελία πρωτοδικών ο “Ρασπούτιν” είχε την δική του ομάδα», αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του που είναι στη δικογραφία της Novartis.

Ο κ. Αγγελής φέρεται δε να είχε πει ότι ο «Ρασπούτιν»: «Ηταν υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία ταυτοχρόνως. Είχε δε την δυνατότητα να διορίζει παιδιά και νύφες ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της Δικαιοσύνης και ενδεχομένως ατόμων της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου».

Ακόμα, ο κ. Αγγελής μιλά και για την κ. Τουλουπάκη. «Κάθε εντολή που έδινα στην Τουλουπάκη για να εκτελεστεί θα έπρεπε να τελεί υπό την έγκριση αυτής της ανώτερης δύναμης που λέγεται Ρασπούτιν. Στη Βιέννη κατάλαβα ότι η δίωξη ήταν στοχοποιημένη και προαποφασισμένη στα πρόσωπα των κ.κ. Ανδρέα Λοβέρδου, Μάριου Σαλμά και Αδωνι Γεωργιάδη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι ο μόνος που κάνει ευθεία αναφορά στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα ως άτομα που βρίσκονται πίσω από τη υπόθεση Novartis .

Όπως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναφέρει «σε όλες τις μηνυόμενες πράξεις των ανωτέρω εισαγγελικών λειτουργών και των προστατευόμενων ψευδομαρτύρων ιθύνων νους είναι ο τέως πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Ο Παπαγγελόπουλος είναι ο εκτελεστικός βραχίονας αυτού του μηχανισμού».

Σήμερα η ΝΔ γνωστοποίησε και επισήμως -μέσω του Γραμματέα της ΚΟ Σταύρου Καλαφάτη- την πρόθεση της για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για «αθέμιτες παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη»

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα