back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βουλή: Ανακοινώθηκε η διαβίβαση της δικογραφίας για την Novartis

Διαβάστε επίσης

Ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα η διαβίβαση στο κοινοβούλιο από τον υπουργό δικαιοσύνης της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis .  

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η δικογραφία στηρίζεται στις καταθέσεις των Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Αβραμόπουλου, Ευάγγελου Βενιζέλου και του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, οι οποίες στρέφονται κατά του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.   

Εντός της ημέρας η ΝΔ μέσω του γραμματέα της ΚΟ Σταύρου Καλαφάτη αναμένεται να γνωστοποιήσει την πρόθεση του κυβερνώντος κόμματος να ζητήσει τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης μόνο για την αναζήτηση τυχών ποινικών ευθυνών του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρικές καταθέσεις εγκαλείται για χειραγώγηση δικαστών στην υπόθεση. 

 O διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, τόνισε ότι «είναι διαφορετικό να έρχεται φάκελος στη Βουλή από τη δικαιοσύνη, και άλλο μετά από μηνύσεις πολιτικών αντιπάλων. Αυτό είναι ρεβανσισμός». 

 

Δημήτρης Ράντος 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα