back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τρία ελληνικά αεροδρόμια στα δέκα με τις περισσότερες καθυστερήσεις στην Ευρώπη

Διαβάστε επίσης

Αθήνα, Μύκονος, Σαντορίνη. Θα μπορούσε να είναι ακτοπλοιϊκό δρομολόγιο, όμως δυστυχώς δεν είναι έτσι.

Το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας και των δύο νησιών μας, περιλαμβάνονται στη λίστα της AirHelp των 50 ευρωπαϊκών αεροδρομίων με τις περισσότερες καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις πτήσεων.

Της Μυκόνου μάλιστα βρίσκεται στην κορυφή του σχετικού καταλόγου με καθυστετήσεις σχεδόν στις μισές αναχωρήσεις, ενώ Αθήνα και Σαντορίνη φιγουράρουν στην πρώτη δεκάδα.

Μία στις δύο πτήσεις που αναχωρεί από το αεροδρόμιο της Μυκόνου έχει καθυστέρηση, κατατάσσοντάς το ως το αεροδρόμιο με τις περισσότερες καθυστερήσεις πτήσεων στη γηραιά ήπειρο

Με καθυστέρηση οι μισές πτήσεις

Η AirHelp, ο μεγαλύτερος οργανισμός στον κόσμο που ειδικεύεται στα δικαιώματα των επιβατών αεροπορικών μεταφορών, συνέταξε τη λίστα με τα 50 αεροδρόμια της Ευρώπης όπου καταγράφηκαν οι περισσότερες καθυστερήσεις πτήσεων φέτος το καλοκαίρι (Ιούνιο και Ιούλιο) και στα πρώτα 10, πέρα από τη Μύκονο, υπάρχουν άλλα δύο ελληνικά αεροδρόμια, αυτά της Σαντορίνης και της Αθήνας.

Σύμφωνα με την AirHelp, σχεδόν τέσσερις με πέντε στις δέκα πτήσεις που αναχωρούν από τα τρία αυτά ελληνικά αεροδρόμια έχουν καθυστέρηση. Εκτός από την Ελλάδα, στη δεκάδα με τις περισσότερες καθυστερήσεις βρίσκονται και τρία αεροδρόμια της Πορτογαλίας: της Νήσου Πόντα Ντελγάδα, της Νήσου Λάχες και της Λισαβόνας.

Οι ειδικοί του Οργανισμού σχολιάζουν πως «το γεγονός ότι καθυστερούν οι πτήσεις σε αεροδρόμια της χώρας που αποτελούν δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς για χιλιάδες επιβάτες από κάθε γωνιά της Ευρώπης, θα πρέπει να μας προβληματίζει. Ειδικά όσοι αποφασίζουν να πετάξουν τελευταία στιγμή, θα πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους περισσότερο χρόνο, αν αναχωρούν από αυτά τα αεροδρόμια».

Αποζημίωση έως 600 ευρώ

Όπως ενημερώνει η AirHelp, όσοι αναχωρούν από αεροδρόμιο χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή ταξιδεύουν με πτήσεις που προσγειώνονται σε αεροδρόμιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αερομεταφορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι έχουν πάνω από τρεις ώρες καθυστέρηση, ματαιωθεί η πτήση τους ή δεν τους επιτραπεί η επιβίβαση, μπορούν να λάβουν μέχρι και 600 ευρώ αποζημίωση το άτομο.

Οι επιβάτες έχουν το δικαίωμα να λάβουν αποζημίωση εάν φτάσουν στον προορισμό τους με τρεις ώρες καθυστέρηση από την ώρα της προγραμματισμένης άφιξης, υπό την προϋπόθεση η αεροπορική εταιρεία ευθύνεται για την καθυστέρηση. Το ποσό της αποζημίωσης εξαρτάται από την απόσταση του ταξιδιού. Οι επιβάτες μπορούν να διεκδικήσουν την αποζημίωση μέχρι και τρία χρόνια μετά την πτήση.

Για να βεβαιωθούν εύκολα και γρήγορα ότι δικαιούνται αποζημίωση, μπορούν απλά να επισκεφθούν το website της AirHelp και να εισάγουν τα στοιχεία της πτήσης τους στη σχετική φόρμα της εταιρείας

Ισίδωρος Ρούσσος
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα