back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πήρε βαθμό από την Τότεναμ ο Ολυμπιακός

Διαβάστε επίσης

Ισόπαλοι με σκορ 2-2 αναδείχθηκαν Ολυμπιακός και Τότεναμ στο γήπεδο Καραϊσκάκη για την πρώτη αγωνιστική στη φάση των Ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο 30ο λεπτό του αγώνα μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 0-2.

Σπουδαίο αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό που θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη. Πήρε ένα βαθμό όμως που μπορεί να είναι πολύτιμος για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Τσιμίκας σέντραρε από τ’ αριστερά και ο Ποντένσε έστρωσε ωραία στον Γκερέρο που με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Γιορίς. Είχαν προηγηθεί δύο επιθέσεις (6’, 8’) των «ερυθρόλευκων» με καλές προϋποθέσεις, αλλά ο Ποντένσε δεν έκανε το καλύτερο δυνατό. Ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, που βρέθηκε με πιο αργό αντίπαλο, αλλά φοβήθηκε τη φάση και κλείστηκε, πριν κάνει ακίνδυνο σουτ με το αριστερό.

Οι «Spurs» άρχισαν να γίνονται πιο επιθετικοί με την πάροδο του χρόνου και ειδικά μετά το δοκάρι των γηπεδούχων, που πιθανόν να τους… τσίτωσε. Στις πρώτες τους πραγματικά καλές επιθέσεις είχαν αυτό που έλειψε από τον Ολυμπιακό, την ουσία και βρέθηκαν με ένα δυνατό πεντάλεπτο να έχουν κάβα το 2-0. Ο Κέιν πήρε το πέναλτι από τον Μεριά, που την πάτησε στη φάση του πέναλτι, το οποίο έκανε γκολ ο Άγγλος φορ (26’) με άνεση. Πριν προλάβει να ανασυνταχθεί η ομάδα του Μαρτίνς, ήρθε και δεύτερο «χτύπημα», με τον Μόουρα (30’) να εκτοξεύει βολίδα εκτός περιοχής.

Οι Πειραιώτες, όπως είναι λογικό, χρειάστηκαν λίγο χρόνο για να αναδιοργανωθούν και προς το τέλος του β’ μέρους ξεκίνησαν την προσπάθειά τους για αντεπίθεση. Ο Ποντένσε έδωσε το σύνθημα, έπειτα από ωραία συνεργασία με τον Βαλμπουενά στην κόντρα και ωραίο/συρτό τελείωμα με το δεξί από κάπως πλάγια θέση.

Στο β’ μέρος το σενάριο ήταν διαφορετικό. Η Τότεναμ μπήκε πιο καλά σε σχέση με το πρώτο μέρος, αλλά και από τους γηπεδούχους στο δεύτερο, έχοντας και καλύτερη ψυχολογία από τον Ολυμπιακό, που, ωστόσο, δεν έδειξε διάθεση για να… παραδοθεί. Ο Βαλμπουενά φώναξε «παρών» σε ακόμη μια δύσκολη κατάσταση για φέτος και στο 54’ έκανε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος σε μαρκάρισμα του Βερτόνχεν.

Πλέον, όχι μόνο ήταν στα ίσα το παιχνίδι, αλλά ο Ολυμπιακός είχε και πολύ καλή ψυχολογία, αλλά και το «καυτό» Καραϊσκάκη να τον… σπρώχνει, την ώρα που η Τότεναμ προσπαθούσε να καταλάβει πώς τη έπαθε. Αφού δήλωσε και ο Σα «παρών» στο 65’, βγάζοντας σουτ του Ντελέ Άλι από καλή θέση, ο Ολυμπιακός θέλησε να παίξει και για κάτι καλύτερο.

Η Τότεναμ, πάντως, άρχισε να πιέζει σε αυτό το διάστημα, ανέβασε στροφές και γι’ αυτό ο Μαρτίνς πέρασε εκτός τον Βαλμπουενά (στη θέση του ο Μπενζιά στο 69’), που άρχισε να μένει από δυνάμεις.

Το τελευταίο εικοσάλεπτο ήταν παιχνίδι για γερά νεύρα, με λίγες και καλές φάσεις και για τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία του Μπενζιά που αστόχησε στο 75’ από πλεονεκτική θέση και οι Λονδρέζοι το δυνατό σουτ -έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια- του Λαμέλα στην κλειστή γωνία του Σα, που κράτησε το 2-2. Στο φινάλε, η Τότεναμ, έχοντας και τον Σον πλέον στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε και έκλεισε στην περιοχή του τον Ολυμπιακό, που φύλαξε τα νώτα του πόνταρε αρκετά στην κόντρα.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Ομάρ, Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε, Μασούρας (78’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (69’ Μπενζιά), Ποντένσε, Γκερέρο (89’ Ελ Αραμπί)

Τότεναμ (Ποτσετίνο): Γιορίς, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Φερτόνχεν, Ντέιβις, Εντομπελέ (62’ Σισοκό), Γουίνκς, Έρικσεν, Άλι (73’ Σον), Μόουρα (76’ Λαμέλα), Κέιν.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα